Oppenheimer: a 70mm presentation
a 70mm presentation

Oppenheimer: a 70mm presentation

Oppenheimer
a 70mm presentation

Oppenheimer

“Now I am become death, the destroyer of worlds…” J. Robert Oppenheimer quote deze passage uit de Bhagavad Gita nadat hij en een team van ’s werelds slimste mensen beseffen dat hun uitvinding de wereld voorgoed heeft veranderd. Christopher Nolans bombastische visuele stijl en obsessie met wetenschap maakt hem de aangewezen persoon voor deze biopic, die de race tussen de VS en nazi-Duitsland om het mysterie van de atoomsplitsing te ontrafelen, op overweldigende wijze weet te vatten. 70mm film is terug in onze grootste zaal! Ervaar Oppenheimer zoals deze bedoeld is op het meest majestueuze filmformaat.

  • Kijkwijzer 12

KINO produceerde een korte documentaire waarin de programmeurs vertellen over wat dit medium en de kijkervaring zo bijzonder maken, maar ook over de 12 maanden durende zoektocht naar de Philips DP70 genaamd ‘Mathilda’.

© Regie & Edit: Baris Azman

Specials

Berichten uit de Hunkerbunker
Special

Berichten uit de Hunkerbunker

Op 14 maart verwelkomen we Rotterdamse fotograaf en filmmaker Carel van Hees in KINO. Hij is aanwezig om zijn nieuwe documentaire te presenteren en geeft een introductie voorafgaand aan de vertoning.

Under the Skin (2014)
Classic Special

Under the Skin (2014)

Met de première van Jonathan Glazers The Zone of Interest brengen wij Under the Skin terug in KINO. ScarJo speelt een buitenaardse schoonheid die de lokale Schotse lads haar busje in verleid.

Titanic (1997) – a 70mm presentation [blow-up]
Classic Special

Titanic (1997) – a 70mm presentation [blow-up]

Eindelijk! Na lang wachten kunnen we nu dan toch James Camerons romantische epos / historische rampenfilm vertonen, en wel op 70mm.