Over KINO

KINO is een bioscoop in het centrum van Rotterdam. Het historische pand aan de Gouvernestraat is met de komst van KINO weer onderdeel van de rijke Rotterdamse filmgeschiedenis. Wij hebben zes filmzalen, een (cocktail)bar, restaurant en creatieve werkplek voor de audiovisuele industrie BURO. Bij ons kan van de vroege middag tot de late avond gewerkt, geborreld, gedineerd én film gekeken worden. De kern van KINO vormt kwaliteitsfilm, met een wisselend filmaanbod van arthouse tot blockbusters, van shorts tot klassiekers.

KINO is gevestigd op de gewijde grond van de Gouvernestraat, een plek die al meer dan honderd jaar een verzamelplek is voor muziek, theater en film. Het filmtheater heeft een totale capaciteit van 568 stoelen en is zeven dagen per week van de vroege middag tot late avond geopend. Elke film kent een unieke ‘hoezo bij KINO?’, waarin de programmeur uitlegt waarom de film juist bij KINO geprogrammeerd is. Naast het vertonen van film is KINO multifunctioneel ingericht zodat er lezingen, tentoonstellingen, muziekoptredens en festivals kunnen plaatsvinden. Met de faciliteiten in het gebouw (zalen, presentatieruimte en de foyer) ontstaat een atmosfeer waar mensen werk kunnen presenteren en na afloop kunnen recreëren en contacten kunnen opdoen. Zo ontstaat er een collectieve plek waar zelfstandige ondernemers, makers, bezoekers van de foyer en filmliefhebbers kunnen samenkomen. Tevens opent KINO de deuren voor mensen uit de wijk en wordt met filmeducatie de liefde voor film overgebracht aan het publiek van de toekomst.

Openingstijden

KINO

Maandag t/m donderdag 10.00 tot 01.00
Vrijdag 10.00 tot 02.00
Zaterdag.                           . 10.00 tot 02.00
Zondag 10.00 tot 01.00

 

Restaurant NIKO’s resto

Dinsdag t/m zondag      . 17.30 tot 21.30
Maandag gesloten

Mindervaliden

In zalen 1 t/m 5 zijn twee rolstoelplekken gecreëerd op de eerste rij. De foyer en de verdiepingen van BURO zijn eveneens beschikbaar voor mindervaliden.

Let op: zaal 6 is enkel bereikbaar per trap. 
Kunt u de door u gewenste film hierdoor niet zien? Stuurt u een mail naar en dan plannen wij deze in een andere zaal in op een met u besproken tijdstip.

BEREIKBAARHEID

Openbaar vervoer

Bereik KINO via tram, metro of bus. De dichtstbijzijnde haltes zijn:

  • Tram 4, halte ‘Bloemkwekerstraat’ (5 minuten lopen).
  • Tram 4, 7, 8, 20, 23 en 25, halte ‘Kruisplein’ van lijn 20 (7 minuten lopen).
  • Metrohalte ‘Eendrachtsplein’ van lijn B, rode lijn (5 minuten lopen).
  • Bushalte Nieuwe Binnenweg van buslijn 44 (5 minuten lopen).

Parkeren

In de buurt van KINO zijn drie parkeergarages, allemaal op ongeveer 8 minuten loopafstand:

Bekijk hier de dichtstbijzijnde parkeermogelijkheden, tarieven, tijden en reserveer alvast een plekje.

Parkeer je je auto 3,5 uur lang in Parkeergarage Museumpark of Parkeergarage Schouwburgplein voor maar €7 via de website van de Gemeente Rotterdam.

Fiets

Op de Gouvernestraat is plek om uw fiets vast te zetten. Mocht het toch vol staan kunt u uitwijken naar de Nieuwe Binnenweg, om de hoek. KINO adviseert uw fiets altijd op dubbel slot te zetten.

KINO Rotterdam is onderdeel van het Europa Cinemas Network, ter ondersteuning van de Europese film. Meer info: www.europa-cinemas.org