Upon Entry

Hoezo in KINO

Een kleine, slimme thriller die zich afspeelt in het limbo van de immigratiebureaucratie van de Verenigde Staten geeft op subtiele wijze het verstikkende gevoel weer wanneer in een vreemd land er gevraagd wordt naar documentatie en steeds persoonlijkere details van jouw verleden en die van je partner. Zeker wanneer deze ineens een stuk zenuwachtiger de immer intensere ondervragingen ondergaat dan gehoopt. Een beklemmende film die goed gebruik maakt van een alledaagse situatie die alsmaar escaleert.

Credits

Regie
Alejandro Rojas, Juan Sebastián Vásquez
Cast
Alberto Ammann, Bruna Cusí, Laura Gómez, Ben Temple
Genre
thriller, psychologisch
Speelduur
77
Land
Spanje
Taal
Spaans, Engels
Ondertiteling
Nederlands

Storyline

Met geldige visa reizen Diego, een Venezolaanse stedenbouwkundige, en Elena, een danseres uit Barcelona, van Spanje naar de Verenigde Staten om samen een nieuw leven te beginnen. In het ‘land van de onbegrensde mogelijkheden’ willen ze hun geluk beproeven en hun carrière een nieuwe boost geven. Maar bij aankomst op het vliegveld in New York worden ze direct meegenomen voor verhoor. Vol ongeloof en verwarring belandt het koppel in een beklemmend inspectieproces waardoor niet alleen hun toekomst, maar ook hun onderlinge band op het spel komt te staan.
Upon Entry is een spannende psychologische thriller die zowel een licht schijnt op universele luchthavenangsten als een kritische blik werpt op huidige immigratiesystemen. De film van de Venezolaanse regisseurs Alejandro Rojas en Juan Sebastian Vásquez maakte een ronde langs vele internationale filmfestivals en werd meerdere malen bekroond.