KINOxEUR: Insomnia (2002)
Special Classic

KINOxEUR: Insomnia (2002)

Hoezo in KINO

Christopher Nolans Insomnia biedt een fascinerende kijk op de duistere kanten van slapeloosheid en de psychologische impact ervan op het individu. Door het verhaal van een rechercheur die worstelt met zijn eigen slaapgebrek, krijgt de kijker dieper inzicht in de complexiteit van dit fenomeen en de gevolgen ervan voor de menselijke geest. Annemarie Luik (hoofdonderzoeker voor psychiatrische epidemiologie bij Erasmus MC) leidt de film in. De film is Engels gesproken zonder ondertiteling.

Deze vertoning is een samenwerking tussen de podcast Stadswandelingen van Erasmus Verbindt en KINO Rotterdam, waarbij twee van de podcastafleveringen op 4 en 18 juni tot leven worden gebracht door ze te koppelen aan bijpassende films. De wetenschappers die te gast waren in de podcastafleveringen geven een korte introductie bij de vertoning, gebaseerd op hun besproken onderzoeken in de podcast.

Over Annemarie Luik:
Luiks onderzoek richt zich op veel voorkomende psychiatrische ziekten zoals slapeloosheid, depressie, angst en stress, waarbij de etiologie, het beloop en het effect ervan in kaart wordt gebracht. Ze heeft een bijzondere interesse in de rol van slaap in de mentale en fysieke gezondheid.

Credits

Regie
Christopher Nolan
Cast
Al Pacino, Robin Williams, Hilary Swank, Martin Donovan
Genre
Crime, Thriller
Speelduur
118 minuten
Land
VS
Taal
Engels
Ondertiteling
Geen

Storyline

Two Los Angeles homicide detectives are dispatched to a northern town where the sun doesn’t set to investigate the methodical murder of a local teen.