Horizon – An American Saga Part One

Hoezo in KINO

Kevin Costner en het Western genre zijn als cowboy en zijn trouwe paard. Na Oscarlieveling Dances With Wolves en het ondergewaardeerde Open Range, bouwde Costner twee decennia aan zijn epos Horizon, waar deze zomer de eerste twee delen van uitkomen, maar dat hij graag zou uitbouwen tot vijf films. Een ambitieuze genre vertelling waar alle aspecten van de western de revue passeren met een robuuste cast die ieder verschillende verhaallijnen vertolken die onvermijdelijk zullen kruisen.

Credits

Regie
Kevin Costner
Cast
Kevin Costner, Sam Worthington, Sienna Miller, Giovanni Ribisi, Jena Malone, Abbey Lee, Michael Angarano, Luke Wilson, Will Patton, Michael Rooker, David O'Hara, Owen Crow Shoe, Danny Huston, Tatanka Means, Jeff Fahey, Isabelle Fuhrman, Ella Hunt, Tom Payne, Tim Guinee, Scott Haze, Alejandro Edda, James Russo, Jon Beavers, Jaime Campbell Bower, Michael Anganaro
Genre
avontuur, drama, western
Speelduur
181 minuten
Land
VS
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands

Storyline

De visionaire filmmaker Kevin Costner, winnaar van een Academy Award, regisseert Horizon: An American Saga Chapter 1 en Chapter 2 van New Line Cinema, een verbeelding van de kolonisatie van het Amerikaanse westen ten tijde van de burgeroorlog die te veelomvattend is voor één film. Costner, die in dit epische avontuur ook als acteur te zien is, tekende samen met Jon Baird (The Explorers Guild) voor het scenario en produceert de films met zijn productiemaatschappij Territory Pictures. Horizon: An American Saga staat in de lange traditie van iconische westerns van Warner Bros. Pictures en toont de aantrekkingskracht die het westen van de Verenigde Staten uitoefende op kolonisten, ten koste van veel bloed, zweet en tranen. Costner’s ambitieuze films bestrijken de periode 1861 tot 1865, de vier jaren van de burgeroorlog, en nemen het bioscooppubliek mee op een aangrijpende reis door een land dat in oorlog is met zichzelf, gezien door de ogen van families, vrienden en vijanden die allemaal proberen te bevatten wat het werkelijk betekent om de Verenigde Staten van Amerika te zijn.