Do Not Expect Too Much from the End of the World
  • Kijkwijzer 12
  • Discriminatie
  • Groftaalgebruik
  • Seks
Première Previously Unreleased Laatste kans
Nu astepta prea mult de la sfârsitul lumii

Do Not Expect Too Much from the End of the World

Tickets wo 17 jul
wo 17 jul
15:15 EN subs
Kies een datum

Hoezo in KINO

Één van de meest eigenzinnige cineasten van deze tijd is de Roemeen Radu Jude, die na Bad Luck Banging or Loony Porn (2021) een nieuw zwartkomisch meesterwerk aflevert. Met wederom lange titel en dito filmlengte, die wat inspanning vraagt van de kijker maar keihard aflevert. De film is een antikapitalistische satire in drie lagen; we volgen de grofgebekte productie-assistente Angela in Boekarest, haar Andrew Tate-persiflerende social media alter ego, en een Roemeense neo-noir klassieker. Festivalwinnaar en vijfsterrenrecensiekanon.

Credits

Regie
Radu Jude
Genre
drama
Speelduur
163
Land
Roemenië, Luxemburg, Frankrijk, Kroatië
Taal
Roemeens, Engels, Duits, Hongaars, Italiaans
Ondertiteling

Storyline

Briljante zwarte komedie kraakt in de verpakking van een stadse roadmovie de uitwassen van het neoliberalisme.
Bijna drie uur lang laat regisseur Radu Jude ons meerijden met productieassistente Angela. Totdat hij zijn stadse roadmovie magistraal tot stilstand brengt voor een shot van ruim een half uur, waarin de satire tot absurdistische hoogte stijgt.
In zijn nieuwe film blaast de Roemeen Radu Jude (Bad Luck Banging or Loony Porn, 2021) niet alleen met speels gemak vorm- en stijlconventies op. Via hoofdpersoon Angela (een verrukkelijk vulgaire Illinca Manolache) laat hij een spervuur aan zwartkomische maatschappijkritiek op de kijker los. Over de beladen geschiedenis en het al evenmin ideale heden van zijn vaderland, over armoede, uitbuiting, seksisme en de uitwassen van het neoliberalisme.