Dakendagen X KINO: The Crow (1994)

Dakendagen X KINO: The Crow (1994)

Ver voordat stripboekverfilmingen Hollywood volledig zouden regeren kwam in 1994 The Crow uit. Een inktzwarte ‘gothic’ thriller die zich afspeelt in een permanent in de nacht gehulde metropolis. Brandon Lee (zoon van de legendarische Bruce) speelde de hoofdrol van de jongeman die op een nacht samen met zijn vriendin slachtoffer is van een overval, maar kans krijgt om terug te keren voor retributie. Brandon zelf overleefde de opnames niet, hij werd op ongelukkige wijze dodelijk getroffen door een kogel die nooit in het revolver op de set had mogen zitten. Het was een tragisch einde dat ergens doet denken aan het lot van Heath Ledger, die een vergelijkbaar duister personage vertolkte ten tijde van zijn dood. KINO en de Dakendagen zijn trots om tijdens de 30e verjaardag van deze cult-klassieker de film op deze speciale locatie te kunnen vertonen, net voordat er later dit jaar een remake uitkomt. Bestel je tickets via onderstaande link1

Rotterdamse Dakendagen

Dakendagen X KINO: The Crow (1994)

Specials

Spoorloos (1988)
Classic Special

Spoorloos (1988)

Is this the best Dutch film ever made? George Sluizer’s dazzling adaptation of Tim Krabbé’s novel, Spoorloos /The Vanishing sure made an impression on Stanley Kubrick.

EUR KINOsofie
Classic Special

EUR KINOsofie

Samen met de Erasmus School of Philosophy van de EUR presenteren we de tweede reeks KINOsofie. Vooraanstaande hoogleraren kozen hun favoriete films, die zij van een filosofische inleiding voorzien.

KINOxEUR Stadswandelingen
Special

KINOxEUR Stadswandelingen

Inleidingen van wetenschappers bij de films Le Quai des Brumes (1938) en Insomnia (2002) op 4 en 18 juni, in samenwerking met de podcast Stadswandelingen van Erasmus Verbindt.