Deze film heeft extra content beschikbaar na aankoop ticket
na aankoop
+Extra Kids

Wonka (OV)

Hoezo in KINO

Een fijne wonderlijke film voor jong en oud die erin gaat als zoete chocolade, van regisseur Paul King die eerder de heerlijke Paddington-films maakte. Timothée Chalamet werd door King mede gecast vanwege zijn ‘stem van een engel’ en danst er lustig op los in een magische versie van Londen waarin Hugh Grant als Oempa Loempa een film voor zichzelf zou verdienen. Net als Rowan Atkinson die een corrupte cacaoverslaafde priester speelt. Wonka is geen perfecte film maar smaakt zeker naar meer.

Credits

Regie
Paul King
Cast
Timothée Chalamet, Calah Lane, Olivia Colman, Hugh Grant, Keegan-Michael Key, Rakhee Thakrar, Paterson Joseph, Matt Lucas, Mathew Baynton, Sally Hawkins, Rowan Atkinson, Rich Fulcher, Tom Davis, Jim Carter, Kobna Holdbrook- Smith, Natasha Rothwell
Genre
avontuur, komedie
Speelduur
116 minuten
Land
VS
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands

Storyline

Wonka is gebaseerd op het bijzondere personage in ‘Charlie and the Chocolate Factory’, Roald Dahl’s meest iconische kinderboek en een van de bestverkochte kinderboeken aller tijden. De film laat zien op welke wonderbaarlijke wijze ’s werelds grootste uitvinder, goochelaar en chocolatier de geliefde Willy Wonka werd die we nu allemaal kennen. Paul King, schrijver/regisseur van de “Paddington”-films, David Heyman, producent van “Harry Potter”, “Gravity”, “Fantastic Beasts” en “Paddington”, producent Alexandra Derbyshire (de “Paddington”-films, “Jurassic World: Dominion”) en Luke Kelly (“Roald Dahl’s The Witches”) komen met een betoverende mengeling van magie, muziek, chaos en emotie, gebracht met veel warmte en humor. In deze onweerstaanbare, fantasierijke film, met in de titelrol Timothée Chalamet, maken we kennis met een jonge Willy Wonka, die allerlei heerlijke ideeën heeft en vastbesloten is de wereld stapje voor stapje lekkerder te maken. Wat bewijst dat de beste dingen in het leven beginnen met een droom en dat alles mogelijk is als je het geluk hebt om Willy Wonka te ontmoeten.