NFF: Kort #2
Special NFF
Nederlands Film Festival presenteert:

NFF: Kort #2

Tickets ma 26 sep
ma 26 sep
19:00 Shorts
Kies een datum

Hoezo in KINO

In het Forum van de Regisseurs dingen grensverleggende Nederlandse auteursfilms mee die allemaal een ding gemeen hebben: hun eigenheid. Curatoren van dit programma zijn filmjournalist en programmeur Hugo Emmerzael en scenarist, regisseur en docent Beri Shalmashi. Ter afsluiting van het Forum van de Regisseurs-programma wordt de ‘VEVAM Fonds Prijs van het Forum van de Regisseurs’ uitgereikt. De winnaars van deze prijs ontvangen een cheque ter waarde van €5000,- . Forum-films worden synchroon vertoond door het hele land. Ook hier worden de films op speelse wijze geïntroduceerd en toegelicht door curatoren Emmerzael, Shalmashi en de regisseur in kwestie.

Storyline

La Ultima Ascensión (regie & scenario: Kevin Osepa – 20 min): Een visser op Curaçao komt regelmatig met lege handen thuis, tot mysterieuze, haast mystieke ontmoeting met een inheemse bewoner. In sferische beelden ligt een sleutel tot acceptie en erkenning van het verleden besloten.
Een weefsel van licht (regie & scenario: Bram Ruiter – 11 min): Zes perspectieven op perceptie, tegen een achtergrond van gevonden materiaal op een oud rolletje super8-film. Een aftasting tussen gedachten en betekenis die aan willekeurige beelden gaat kleven.
So Loud The Sky Can Hear Us (regie: Lavinia Xausa – 21 min): Feyenoord-supporters openen met liefde, zang en begeestering de poorten naar hun club in een film die zo dicht op de mannen komt dat het een spiegel naar de ziel van de samenleving wordt.