KINOsofie #2: Ex Machina (2014)
Special

KINOsofie #2: Ex Machina (2014)

Tickets wo 11 okt
wo 11 okt
18:20 intro 21:00 intro
Kies een datum

Hoezo in KINO

Één van onze favoriete sci-fi’s uit het afgelopen decennium is ook de keuze van Senior Lecturer Continental Philosophy and Cultural Studies Robin van den Akker. In deze prachtig geschoten thriller van debuterend regisseur Alex Garland (schrijver 28 Days Later/The Beach, die later Annihilation zou regisseren) wordt de relatie tussen mens en AI/robots op de proef gesteld, met verregaande gevolgen. Inmiddels zijn de maatschappelijke discussies over mogelijkheden en gevaren nog heviger dan in 2014. Voertaal: Nederlands
Robin van den Akker

Dr. Robin van den Akker is universitair hoofddocent Continentale Filosofie en Culturele Studies bij, en academisch programmacoördinator van de afdeling Geesteswetenschappen van het Erasmus University College Rotterdam. Robin is oprichter en redacteur van het onderzoeksplatform ‘Notes on Metamodernism’en heeft uitgebreid geschreven over de digitalisering van het dagelijks leven en de hedendaagse esthetiek en cultuur in o.a. The Journal of Aesthetics and Culture, Frieze, ArtPulse, Monu, The American Book Review en De Groene Amsterdammer.

Credits

Regie
Alex Garland
Cast
Domhnall Gleeson, Alicia Vikander, Oscar Isaac, Sonoya Mizuno, Corey Johnson
Genre
sci-fi, drama
Speelduur
108 minuten
Land
VK, VS
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands

Storyline

Caleb, een 26-jarige programmeur die werkzaam is voor het grootste internetbedrijf ter wereld, wint een wedstrijd waarbij hij een week mag doorbrengen in het buitenverblijf van Nathan, de teruggetrokken CEO van het bedrijf. Wanneer Caleb echter aankomt op de afgelegen locatie, ontdekt hij dat hij moet deelnemen aan een vreemd en fascinerend experiment waarin hij te maken krijgt met de eerste echte kunstmatige intelligentie, ondergebracht in het robotische lichaam van een aantrekkelijke vrouw.