Guillermo del Toro’s Pinocchio

Hoezo in KINO

Het verhaal van de houten pop die een echt jongetje wil worden is vele malen verfilmd maar Del Toro en stop-motion lijken de perfecte trifecta voor dit duistere sprookje. De fabuleuze animatie en voelbare liefde van de regisseur voor het onderwerp maken dit in onze ogen de beste incarnatie van Pinocchio en is met het Nederlandse Knor de tweede stop-motion film waar we dit jaar enthousiast van werden.

Credits

Regie
Guillermo del Toro, Mark Gustafson
Cast
Gregory Mann, Ewan McGregor, Tilda Swinton, David Bradley, Ron Perlman, Finn Wolfhard, Christoph Waltz, Cate Blanchett, John Turturro, Tim Blake Nelson, Burn Gorman
Genre
animatie, drama, familiefilm
Speelduur
118 minuten
Land
VS, Mexico, Frankrijk
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands

Storyline

De Academy Award®-winnende filmmaker Guillermo del Toro geeft zijn kijk op het klassieke verhaal van Carlo Collodi over de houten marionet die op magische wijze tot leven wordt gewekt om de rouwende houtsnijder Gepetto troost te bieden. Deze eigenaardige, stop-motion musical volgt de avonturen van een ondeugende en soms ongehoorzame Pinocchio tijdens diens zoektocht naar zijn plek in de wereld. Onder regie van Guillermo del Toro en Mark Gustafson is een all star stemmencast te horen in de originele versie van de film; bestaande uit Ewan McGregor, David Bradley, Gregory Mann, Finn Wolfhard, Academy Award® winnaar Cate Blanchett, John Turturro, Ron Perlman, Tim Blake Nelson, Burn Gorman, Academy Award® winnaar Christoph Waltz en Academy Award® winnaar Tilda Swinton.