Laatste kans

Blue Giant

Tickets Vandaag
Vandaag
10:45 EN subs
ma 22 apr
10:45 EN subs
Kies een datum

Hoezo in KINO

A rip-roaring Japanese animation about the love of (jazz) music, following your dream despite the odds and cementing friendships for life through common goals is what Blue Giant is all about. A beautifully animated film that finds ever more creative visual representations of getting caught up in the musical process, with fantastic live performances that feel like you’re right there. This IFFR darling brought audiences to burst into applause for the musical parts like an actual concert, well deserved as Hiromi Uehara compositions are truly great. Japanese language with English subtitles.
 
Blue Giant: Thema’s als de liefde voor (jazz)muziek, het volgen van je dromen en het vinden van je kameraden komen allen samen in deze wervelende Japanse animatie. de mix van CGI en 2D animatie vindt steeds creatievere visuele manieren om het muzikale proces te tonen tijdens de concerten die het publiek meeslepen alsof je in de venue zelf bent. Deze IFFR lieveling, waar bij de festivalvertoningen mensen spontaan applaudisseerden, is nu bij ons te zien en alleen al de moeite waard voor de prachtige composities van Hiromi Uehara. Japanse met Nederlandse ondertiteling.

Credits

Regie
Yuzuru Tachikawa
Cast
Yuki Yamada, Shotaro Mamiya, Amane Okayama, Yusuke Kondo, Mirei Suda, Sayaka Kinoshita, Kenji Nomura, Shinya Takahashi, Masayuki Katou, Yutaka Aoyama, Hidenobu Kiuchi, Go Shinomiya, Hiroki Touchi
Genre
animatie
Speelduur
120 minuten
Land
Japan
Taal
Japans
Ondertiteling
Nederlands

Storyline

Dai Miyamoto’s leven staat op zijn kop op de dag dat hij jazz ontdekt. Dai, een voormalig basketbalspeler op de middelbare school, pakt een saxofoon en begint dag en nacht te oefenen, vastbesloten om een van de besten aller tijden te worden. Hij verlaat zijn saaie geboortedorp om naar de bruisende nachtclubs van Tokio te gaan, maar ontdekt al snel dat het leven van een professionele muzikant niet voor bangeriken is weggelegd. Zijn passie wint het uiteindelijk van de verwaande maar getalenteerde pianist Yukinori, en nadat Dai zijn vriend Shunji heeft overgehaald om drums te leren spelen, starten ze een nieuw jazztrio waarvan het ruige geluid een rauwe energie bevat die al snel de aandacht trekt van het lokale publiek. Maar wat is er nodig om echt groots te zijn?