• Kijkwijzer 16
  • Drugs
  • Geweld
  • Groftaalgebruik
  • Seks

Babylon

Tickets ma 27 mrt
ma 27 mrt
10:05
Kies een datum

Hoezo in KINO

2023 start lekker met een weergaloze eventfilm. De meest dramatische aardverschuiving die Hollywood ooit overkwam (de komst van ’talkies’) zagen we eerder verfilmd in The Artist en Singing in the Rain, maar beiden verbleken bij het bacchanaal dat Damien Chazelle (Whiplash, La La Land) ons voorschotelt. Ook de feesten in Wolf of Wall Street zijn maar fletse Vrijmibo’s vergeleken bij de avonturen die een ontketende Margot Robbie, Brad Pitt en Tobey Maguire beleven in Babylon. Chazelles meesterwerk is hilarisch, ontroerend en weergaloos geschoten. Had de film nog maar 189 minuten langer geduurd.

Credits

Regie
Damien Chazelle
Cast
Brad Pitt, Margot Robbie, Diego Calva, Li Jun Li, Jovan Adepo, Max Minghella, Flea, Samara Weaving, Rory Scovel, Lukas Haas, Eric Roberts, Damon Gupton, P.J. Byrne
Genre
drama
Speelduur
188 minuten
Land
VS
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands

Storyline

Babylon, geschreven en geregisseerd door Damien Chazelle met Brad Pitt, Margot Robbie en Diego Calva in de hoofdrol, is een origineel verhaal dat zich afspeelt in het Los Angeles van de jaren 1920. Ook o.a. Jovan Adepo, Li Jun Li en Jean Smart spelen in deze film over de opkomst en ondergang van diverse personages in een tijdperk van decadentie in het vroege Hollywood.