Wilt u uw klas scholieren of studenten kennis laten maken met mooie en kwalitatief goede films, eventueel ondersteund met een lespakket voor in de klas of een aanvullende activiteit bij KINO? Dat kan, we ontvangen u graag! KINO is dagelijks vanaf 10:00 geopend (eerder is ook mogelijk), en we zijn flexibel. Voor het organiseren van een schoolvoorstelling kunt u het formulier op onze zaalhuur-pagina invullen.

Vanaf augustus 2018 zijn we ook onderdeel van het aanbod van Buzz010, hét loket voor busritten (tegen zeer gereduceerd tarief) naar educatieve excursies voor Rotterdamse basisschoolleerlingen. Zie voor meer info www.buzz010.nl.

We hebben aanbod voor primair, voortgezet en beroepsonderwijs en kunnen u het volgende bieden

     1. Schoolvoorstellingen
     – Groep 2 t/m universiteit

     a. Reguliere programma
     – vanaf € 6,00 ex. BTW per leerling
Wanneer u met de klas langs wilt komen om een film uit ons reguliere filmprogramma te bekijken reserveren wij graag een zaal voor u. Kosten per leerling wisselen per film.

     b. Klassiekers/specifieke film/film op maat
     – vanaf € 250,- ex BTW per voorstelling
Wij helpen u graag met het selecteren van de juiste film bij uw lessen of wensen; dit kan gaan om klassiekers, films die niet meer de bioscoop draaien of bijzondere films die niet regulier zijn verschenen, uit binnen- en buitenland. Ook wanneer u al een idee heeft van de gewenste film, kunnen wij voor u de rechthebbende benaderen. Afhankelijk van de film en de moeilijkheid van het boeken variëren de kosten.

     2. IDFA-schoolvoorstellingen (incl. lespakket en eventueel moderator)
     – groep 6 t/m voortgezet onderwijs
     – vanaf € 4,50 ex. BTW per leerling (minimaal 20 leerlingen)

Vanaf de start van het Internationale Documentaire Festival Amsterdam (14 november 2018) kunt u bij ons gedurende het hele jaar verschillende filmblokken boeken. Deze speciaal samengestelde programma’s zijn thematisch en bieden het beste uit het grote aanbod van ’s werelds grootste documentairefilmfestival.

Wij kunnen u hierbij gratis door IDFA ontwikkeld lesmateriaal bieden zodat u het filmblok in de klas kunt voor- en nabespreken.

Filmaanbod
Zie hier het aanbod van IDFA:
https://www.idfa.nl/nl/info/schoolvoorstellingen

Extra informatie
Kijkt u op de website van IDFA voor meer informatie:
https://www.idfa.nl/nl/info/schoolvoorstellingen

Voor € 100,- ex BTW extra kunnen wij ook een nagesprek- of opdracht in de bioscoopzaal voor u modereren, toegespitst op het filmblok dat de leerlingen net hebben gezien.

     3. Cinekid-schoolvoorstellingen (incl. lespakket)
     – Groep 2 t/m groep 8
     – € 6,00 ex BTW per leerling (minimaal 20 leerlingen)

Cinekid is hét kinderfilmfestival van Nederland en vertoont elk jaar in oktober in Amsterdam de allerleukste kinderfilms van over de hele wereld. Onder de noemer Cinekid on Tour ontwikkelt Cinekid ook lesprogramma’s bij een aantal van hun films, welke in KINO te boeken zijn.

Wij kunnen u hierbij gratis door Cinekid ontwikkeld lesmateriaal bieden zodat u het filmblok in de klas kunt voor- en nabespreken.

Filmaanbod (allen incl. lesprogramma)
Zie hier het filmaanbod van Cinekid:
https://www.cinekid.nl/nl/jaarrond/voor-scholen/scholenprogramma/cinekid-festivalfilms-2018

Extra informatie
Kijkt u op de website van Cinekid voor meer informatie:
https://www.cinekid.nl/nl/jaarrond/voor-scholen/films-kijken