Boven KINO huisvest BURO creatieve ondernemers in de Rotterdamse audiovisuele sector. BURO is een werkplek voor de audiovisuele sector in Rotterdam. Samen met KINO vormt het een hub voor makers en liefhebbers van film in de stad.

begane grond

Ivar de Jong
Als ontwerper en fotograaf helpt I. de Jong merken met hun branding. Zo denkt hij mee over hoe iets in de markt gezet kan worden, maar bedenkt ook hoe dat eruitziet. Daarbij bouwt hij graag aan zijn eigen merken zoals Mudshirt en ReclameRidders.

Valo Media
Valo Media focussed zich op social video, online video, multi-camera en live videostreaming. Het team bestaat uit social media experts en audio-visuele specialisten onder leiding van Peter Robbemond en Sjoerd Blijleve.

Laurent Fluttert
Ik doe: kleurcorrectie, titelen en soundrelay voor films, documentaires, televisieprogramma’s, internetfilmpjes en kunstfilms en -video’s. Ik heb daar jarenlang ervaring in en werk voornamelijk voor producties in samenwerking met de publieke omroep.

verdieping 1 & 2

Any Colour You Like
Our studio is fully prepared for all your audio needs! Ranging from sound design to voice-overs and music. Our studio is equipped to meet all your expectations. Take a seat in one of our 40 available seats and let the sound and image immerse you!

VideoWerkt
VideoWerkt is expert op het gebied van opdrachtfilms. Onze producties zijn integer en puur van vorm waarbij mens en maatschappij centraal staan. VideoWerkt blijft vernieuwen en is up-to-date met de nieuwste filmtechnieken.

Bilder
Bilder helpt merken en organisaties met het vertellen van hun eigen beeldverhaal. De uitdaging is om het gevoel van onze opdrachtgevers om te zetten in aansprekend beeld, om zo mensen in beweging te krijgen. Bilder bestaat uit specialisten die goed zijn met beeld. Wij bedenken en produceren content, middelen vrij en platform onafhankelijk. Naast (online) film en animatie maken we ook interactieve infographics en foto’s.

Nanouk Leopold
Informatie volgt.

Cindy Jansen Film
Cindy Jansen schrijft en regisseert documentaires en fictie films. Haar werken varieren van non-lineaire vertellingen tot meer gefragmenteerde kunstwerken die hun platform hebben in zowel de film-als de kunstwereld.

IE Films
Informatie volgt.

Lisette Olsthoorn
Lisette Olsthoorn maakt zowel narratieve als conceptuele films. De focus in haar werk ligt op de marges van het dagelijks leven: dat wat tussen alle grote dingen in gebeurt. Ze haalde haar diploma aan de Rietveld Academie en de Filmacademie. Recentelijk verhuisde ze van Amsterdam terug naar Rotterdam.

Umwelt Films
Umwelt Films is een film- en media productiebedrijf met als specialiteit echte verhalen over echte mensen. Waar mensen het verschil maken binnen een organisatie liggen de sterkste verhalen verborgen. Umwelt Films laat deze verhalen zien.

Francisca Toetenel
Francisca Toetenel is filmmaker. Ze schrijft en regisseert films met een focus op sociaal realistische drama. Als nevenactiviteit werkt ze adviserend op het gebied van scenario en montage en verzorgt ze showreels voor acteurs.

verdieping 3

Music on Motion
Music On Motion componeert en produceert muziek op maat, sounddesign en voice-overs voor film en commercials.

Marieke Wijnen Filmmaker
Ik ben documentairemaker en camjo. Ik kan produceren, regisseren, filmen en monteren, wat voor flexibiliteit, snelheid en intimiteit zorgt bij kleinere projecten.

Marleine van der Werf (Filmmaker & Visual Artist)
Marleine van der Werf (NL/CH, 1985) is een filmmaker en audiovisueel kunstenaar. In haar werk onderzoekt ze ideeën over beleving, het onderbewuste en overlevingskracht. Van der Werf creëert sterke cinematische werelden en ervaringen, waarin de grenzen van onze perceptie worden uitgedaagd.

Bruchs – Copy & Beyond
Informatie volgt.

Edson Goes
Edson is gespecialiseerd in art direction & vormgeving van zowel off- als online projecten als magazines, boeken, websites en (corporate) identity’s. Mooie dingen maken heeft zijn voorkeur.

Jasper Spronk
Omdat ik geloof dat ik persoonlijk het verschil kan maken wanneer het gaat om het ontwikkelen van goede on- en offline communicatie-uitingen, werk onder mijn eigen naam: Jasper Spronk, art director / vormgever.

Sauerkraut LWC
Sauerkraut LWC ontwikkelt content waarbij de eindgebruiker centraal staat. We noemen dit ‘linkwaardige content’ omdat deze content informatief, educatief, intrigerend, pakkend of opvallend is. Sauerkraut LWC is een netwerkorganisatie en is sterk in strategie, tactiek, design en het aansturen van mediaproducties. Sauerkraut LWC levert onder andere websites, animaties, magazines (print en tablet), boeken, apps, video’s, events of een crossmediale mix hiervan.

Milo
Milo is gespecialiseerd in animatie en motion graphics. Met behulp van (grafisch) ontwerp en beweging visualiseert Milo producten, processen, verhalen en creatieve concepten. Van uitleganimatie tot commercial, van promotievideo tot animaties voor een app.

Phantom Works
Informatie volgt.

Noud Heerkens
In zijn films en projecten onderzoekt Heerkens de grenzen van het medium en de wisselwerking van film met andere disciplines. Heerkens werk behoort tot uiteenlopende genres zoals de experimentele cinema, dansfilm, documentaire en de speelfilm.

verdieping 4

Basalt Film
Basalt Film (2012) is het productiebedrijf van Simone van den Broek. We produceren sociaal relevante documentaires van hoge artistieke kwaliteit voor zowel nationale als internationale bioscoop en televisie. Internationale coproducties vinden we inspirerend om onze documentaires tot een hoger niveau te brengen en een groter publiek te bereiken. Basalt Film is EDN member en maakt deel uit van het EAVE netwerk.

Faithful to the Subject
Faithful to the Subject is een bureau voor documentaire en onderzoek.

HUREN

BURO beslaat bijna 1000m2 en bestaat naast kantoorruimte ook uit twee multifunctionele studio’s.
Op het moment is BURO helemaal gevuld. Als u meer informatie wilt, kunt u mailen naar buro@kinorotterdam.nl.