Hoezo in Kino

Naar het veelbekroonde boek van Angie Thomas, deze scherpe en enerverende film over de jonge Starr (waanzinnig goede Amandla Stenberg) die in twee verschillende werelden probeert te passen. Zoals bij Get Out eerder dit jaar laat weet je bij The Hate U Give nooit welke volgende emotie te verwachten, waardoor de boodschap van de film des te harder binnenkomt. Super-entertaining en met een geweldige ensemblecast; een must-see voor de liefhebber van de betere Amerikaanse studio-film.

Starr Carter (Amandla Stenberg) beweegt constant tussen twee verschillende werelden: de arme, voornamelijk Afro-Amerikaanse wijk waar ze woont en de rijke, grotendeels blanke privéschool waar ze naartoe gaat. De precaire balans wordt verstoord wanneer Starr getuige is van de dodelijke schietpartij van haar jeugdvriend Khalil door een politieagent. Onder druk van de gehele gemeenschap zal ze zichzelf moeten laten horen en moeten opkomen voor wat juist is. The Hate U Give is gebaseerd op de veelgeprezen New York Times-bestseller van Angie Thomas, in Nederland uitgegeven door uitgeverij Moon. De Nederlandse vertaling van het boek door Jasper Mutsaers is uitgeroepen tot het ‘Beste Boek voor Jongeren 2018’ in de categorie ‘Vertaald’. Naast Amandla Stenberg spelen ook Russell Hornsby, Regina Hall, Common, Anthony Mackie en Issa Rae een rol in de film.

Panelgesprek
Na afloop van de voorpremière op 21 januari organiseren we i.s.m. Unruly een panelgesprek n.a.v. de thema’s die centraal staan in de film. Het panel bestaat uit Shamira Raphaëla en Bart Ongering.

► Shamira Raphaëla is film- en tv-maakster en won meerdere (internationale) prijzen voor haar documentaires Deal With It en Lenno en de Maanvis. In 2019 komt haar volgende documentaire uit waarin ze samen met journalist Clarice Gargard naar Liberia afreist in een zoektocht naar de banden met Charles Taylor en werkt ze aan een nieuwe film over een extreem-rechtste nationalist. Tijdens het panelgesprek zal Shamira onder andere dieper ingaan op de cinematografische laag van de film.

► Bart Ongering is docent en auteur. Via Tumblr boekte hij groot succes met ontroerende, grappige en opmerkelijke uitspraken van zijn leerlingen. Inmiddels bezoeken duizenden mensen zijn pagina’s iedere dag en is hij de bekendste leraar van Nederland. Tijdens het panelgesprek zal hij vooral spreken vanuit zijn ervaring als docent, hoe verschillende communities zich vertegenwoordigen in de schoolbanken, en daarin de vertaalslag maken naar de film.

Unruly
Unruly is een platform met een passie voor kunst en cultuur. Zowel online als offline deelt Unruly de laatste insights over must-see’s, must-reads en artiesten en kunstenaars die je niet mag missen. Daarnaast organiseert Unruly events in deze thema’s, waarbij inclusiviteit centraal staat. Cultuur maken wij samen.

Films in dit evenement
Tickets:

Voor deze film zijn geen extra links beschikbaar.