Hoezo in Kino

Een gloednieuw seizoen van IFFR KINO, van maart tot en met juni vertonen we elke eerste woensdag van de maand een IFFR-klassieker. Deze films verdienen het om nog een keer gezien te worden – een goede warm-up dus voor het aankomende festival in januari. Dit seizoen zijn drie van de vier geselecteerde films gemaakt door filmmakers van wie binnenkort nieuw werk uitkomt. Een mooie kans om hun eerdere werk opnieuw te bekijken (of juist voor het eerst).

► IFFR KINO #29: No
We vervolgen het vierde seizoen van IFFR KINO op woensdag 4 maart met No (IFFR 2013), Pablo Larraíns sluitstuk van zijn meesterlijke trilogie over de Chileense dictatuur van generaal Pinochet.

► IFFR KINO #30: Leones
Woensdag 1 april draaien we het visueel verbluffende en auditief overrompelende Leones (IFFR 2013), het speelfilmdebuut van de Argentijnse filmmaker en kunstenaar Jazmín López. Een film waar je van te voren zo min mogelijk over wilt weten en die je gewoon moet ondergaan.

► IFFR KINO #31: Heaven Knows What
Hoe fijn dat de gebroeders Safdie met hun nieuwste film, de zenuwslopende  crime-thriller Uncut Gems, terugkeerden naar de straten van New York. Met die film in gedachte vertonen we woensdag 6 mei hun stijlvolle, grimmige drama Heaven Knows What (IFFR 2015) over de junkie-subcultuur van de Upper West Side.

► IFFR KINO #32: Calvaire
De Belgische filmmaker Fabrice Du Welz was begin dit jaar terug op IFFR met zijn lyrische roadmovie Adoration. Op woensdag 3 juni, de laatste IFFR KINO van dit seizoen, vertonen wij zijn speelfilmdebuut Calvaire (IFFR 2005), een zwarte – laten we gerust zeggen zeer zwarte – horrorkomedie.

Films in dit evenement
Tickets:
Meer info

IFFR KINO #31: Heaven Knows What (2014)

2014 | Josh Safdie, Benny Safdie | vanaf 06 mei

[Scroll down for English] Welkom in de rusteloze wereld van Harley, heroïnejunk in hedendaags New York. Verstrikt in de zwartgallige romantiek van haar destructieve relatie met Ilja, zoekt ze geborgenheid...

Info + Trailers
wo 6 mei | 19:30
KINO 3

Meer info

IFFR KINO #32: Calvaire (2004)

2004 | Fabrice Du Welz | vanaf 03 juni

[Scroll down for English] Rondreizend entertainer Marc Stevens heeft in een bejaardenhuis in de Franse Ardennen moeite de oude dames van zich af te houden. Dus gaat hij ondanks het...

Info + Trailers
wo 3 jun | 19:30
KINO 3