Hoezo in Kino

Op zaterdag 6 oktober lanceren we het Tokyo Stories programma geheel in stijl met de opening van de foto-expositie ‘48 Hours in Tokyo’ van Marwan Magroun in de foyer van KINO. De opening wordt feestelijk ingeluid met een borrel, bites en DJ’s Aisek, Donn Stone en Kevin Laser komen plaatjes draaien. De fotograaf is aanwezig bij de opening van zijn expositie. Entree = gratis.

48 Hours in Tokyo
Fotograaf Marwan Magroun heeft zich in het voorjaar van 2018 gedurende 48 uur ondergedompeld in Tokyo om de dynamiek van de metropool van dichtbij te voelen en eigen te maken. Tijdens het fotograferen werd niets in scène gezet, waardoor de ongepolijste beelden authenticiteit uitstralen. Door afgewogen composities, uitgebalanceerd licht, betoverende kleuren en zorgvuldige uitsneden zijn er tien beelden tot stand gekomen die Marwans visie op de stad weergeven.

Marwan Magroun is freelance foto- en videograaf die fotografeert in opdracht voor onder meer het Wereldmuseum, International Film Festival Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en het Rotterdams Beeldfonds. Een stadsjongen in hart en nieren, geboren in hartje Rotterdam. Hij laat zich inspireren door verhalen van mensen, gebouwen en plekken. In 2017 won hij de publieksprijs van De Kracht van Rotterdam. Daarnaast geeft hij als docent workshops en film- en fotografieles aan middelbare school leerlingen bij de SKVR. Tevens is hij jurylid voor De Kracht van Rotterdam 2018.

Tokyo Stories: Youth of the Beast (1963)
Mocht je naar de film willen, kan dat natuurlijk ook. Om 19:30 vertonen we Seijun Suzuki’s Youth of the Beast (1963). Deze film betekende een doorbraak voor regisseur Suzuki, waarbij hij zijn kleurrijke stijl en groovy scores introduceerde, en vertelt het verhaal van een ex-politieman die twee yakuza gangs tegen elkaar uitspeelt om een vriend’s moord op te lossen.

Programma:

19:30 – Film: Youth of the Beast (1963)

21:00 – Inloop

21:30 – Opening 48 Hours in Tokyo

 

 

 

 

Films in dit evenement
Tickets:

Voor deze film zijn geen extra links beschikbaar.