Hoezo in Kino

Dit jaar gingen wij met KINO op een magische reis om i.s.m. Het Nederlands Fotomuseum en Chas Gerretsen de setfoto’s van de legendarische film naar buiten te brengen. Het lukte ons om een korte film te maken die als een ‘companion piece’ fungeert voor het 40e jubileumjaar van de moeder aller oorlogsfilms. Apocalypse Now keert volledig gerestaureerd en in een nieuwe cut (Playboy bunnies in de helikopter exit, Franse plantage entrée) vergezeld van verbluffend geluid en beeld terug voor een ereronde in de Nederlandse bioscopen. Uiteraard ook bij KINO.

19:30 – Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now
KINO Rotterdam en Nederlands Fotomuseum presenteren de documentaire Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now met niet eerder vertoonde foto’s van de set van de filmklassieker Apocalypse Now (1979), gemaakt door de Nederlandse fotograaf Charles “Chas” Gerretsen (1943). De documentaire, geregisseerd door Baris Azman, vertelt het bijzondere verhaal van de setfotograaf en geeft een nieuwe kijk op de legendarische set van Francis Ford Coppola’s Vietnam-epos. Aanvullend is een selectie van de foto’s ter expositie gesteld in KINO’s foyer.

20:30 – Apocalypse Now: Final Cut
Vietnam, 1969. Kapitein Willard (Martin Sheen) krijgt van de Amerikaanse legerleiding de opdracht om de mythische en gedeserteerde kolonel Kurtz (Marlon Brando), die als zelfverklaarde God over een bergstam in Cambodja heerst, te elimineren. Tijdens zijn tocht van Vietnam naar Cambodja op een kleine patrouilleboot, raakt Willard steeds meer gefascineerd door zijn missie en begint hij de absurditeit van de Amerikaanse betrokkenheid bij de Vietnamoorlog in te zien. Samen met de excentrieke bemanning wordt hij overmand door de oerdriften van de menselijke natuur en moet hij de waanzin van de oorlog onder ogen zien.

Films in dit evenement
Tickets:
Meer info

Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now

Baris Azman |

[scroll down for English version] In deze documentaire zijn nog niet eerder gepubliceerde setfoto’s te zien van de Nederlandse oorlogsfotograaf Chas Gerretsen, gemaakt tijdens de opnames van Francis Ford Coppola’s Vietnam-epos. Chas...

Info + Trailers
do 19 dec | 19:30
KINO 1
do 26 dec | 14:35
KINO 4

Meer info

Apocalypse Now: Final Cut

Francis Ford Coppola | vanaf 19 december

Let op: voor aanvang kun je naar Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now. In deze korte documentaire geproduceerd door KINO Rotterdam, zijn nog niet eerder gepubliceerde setfoto’s te zien...

Info + Trailers
do 19 dec | 20:30
KINO 1
do 26 dec | 15:30
KINO 4