Hoezo in Kino

Op zaterdag 22 juni presenteren KINO Rotterdam en het Nederlands Fotomuseum een expositie met niet eerder vertoonde foto’s van de set van de legendarische filmklassieker Apocalypse Now (1979), gemaakt door de Nederlandse fotograaf Charles “Chas” Gerretsen (1943). Tevens gaat de door KINO en het Nederlands Fotomuseum geproduceerde documentaire in première. Chas Gerretsen zeilt al jaren in het Caribisch gebied, maar zal deze avond aanwezig zijn voor de opening van de expositie en première. De documentaire zal vanaf 4 juli exclusief in KINO draaien.

De ontdekking
Enkele maanden geleden werd het team van KINO door het Nederlands Fotomuseum uitgenodigd om het archief van Chas Gerretsen te komen bekijken. Chas Gerretsen werd in 1976 door Francis Ford Coppola gevraagd om als fotograaf op de set van Apocalypse Now, alles vast te leggen. Als fans van de legendarische oorlogsfilm en haar bijna mythische totstandkoming, werden we overdonderd door het rijke materiaal. In het archief zitten meer dan 500 nooit eerder gepubliceerde foto’s van onder andere Marlon Brando, Martin Sheen en Dennis Hopper. We besloten om een aantal foto’s te selecteren en te exposeren in onze foyer. Maar, om onze bezoekers nog meer foto’s te kunnen tonen én om het verhaal van Chas Gerretsen te vertellen, produceerden KINO Rotterdam en het Nederlands Fotomuseum in eigen beheer een documentaire, geregisseerd door Baris Azman.

De opening van de expositie en de première van de documentaire vinden plaats op 22 juni. De documentaire zal vanaf 4 juli ook exclusief te zien zijn in KINO, samen met de originele cut en de langere Redux versie van Apocalypse Now. Kaarten voor de opening zijn te koop via deze website.

Programma:
19:00
 – Inloop met welkomstcocktail, aangeboden door Bacardi
19:30 – Zaal open
20:00 – Vertoning documentaire, met vooraf welkomstwoord door directeur van het Nederlands Fotomuseum Birgit Donker en KINO programmeur en artistiek directeur Jan de Vries
21:00 – Borrel

Foto’s © Chas Gerretsen / Nederlands Fotomuseum

Films in dit evenement
Tickets: