Top Gun (1986) – 35th anniversary

“Tower, this is Ghost Rider requesting a flyby…” Het vervolg op de ultieme 80’s classic met Tom “I’ll fly the fighter jet myself, thank you very much” Cruise laat nog even op zich wachten, maar Top Gun is dit jaar 35 jaar oud en dus een perfect moment de film weer eens mee te quoten in de grote zaal. Er staat overigens nog steeds een kleine geldboete op het quoten van Tony Scotts film voor Amerikaanse gevechtspiloten in opleiding, niet vreemd als je beseft wat de impact van de film was. In 1986 stonden de marine rekruten bij de uitgangen van de bioscopen om de uitgelaten jonge mannen op te wachten en gelijk in te lijven. Cruise, Kilmer, Skerritt, volleyball, aviator Ray Ban’s, power ballads. Nuff said.

Top Gun (1986) – 35th anniversary
Classic Première

Top Gun (1986) – 35th anniversary

Tom Cruise speelt de uitblinkende piloot Maverick in deze weergaloze hitfilm die een nieuwe betekenis gaf aan het woord “bioscoopkraker”. Hij wordt geselecteerd voor de prestigieuze Top Gun – opleiding van de Amerikaanse marine, maar om ‘de besten van de besten’ te worden, heeft hij hulp nodig van zijn wingman en van zijn nieuwe liefde.

  • Eng
  • Geweld
  • Groftaalgebruik
  • Kijkwijzer 6

Stills

1/3

Specials

Smooth Talk (1985)
Special

Smooth Talk (1985)

Director Joyce Chopra cast Laura Dern as a rebellious teenager in smalltown USA looking for excitement in all the wrong places. The film is part teenage daydream, part cautionary tale.

5 Films by Charlie Chaplin
Special

5 Films by Charlie Chaplin

Vanaf 7 oktober zijn vijf van Charlie Chaplin's beste films te zien in KINO, volledig gerestaureerd en met Nederlandse ondertiteling.

KINO Presents: Art of the Heist
Special Art of the Heist

KINO Presents: Art of the Heist

To celebrate our 5 year anniversary we’re diving headfirst into one of our favorite genres: the heist film. A genre that originated in the 1950’s and persists in many incarnations to this day.