Lawrence of Arabia (1962) – a 70mm presentation
a 70mm presentation Classic Special

Lawrence of Arabia (1962) – a 70mm presentation

“There may be honor among thieves, but there’s none in politicians.” David Leans meeslepende epos over de avonturen van de Britse T.E. Lawrence was voor talloze filmmakers, Steven Spielberg voorop, de inspiratie om voor het filmvak te kiezen. De film nam een onnavolgbare 285 draaidagen onder de koperen ploert van de Jordaanse woestijn in beslag, compleet met een zeer wispelturige Peter O’Toole, honderden extra’s te paard en heel veel nukkige kamelen. Maar het resultaat is nog altijd even enerverend als onovertroffen en voor de 60e verjaardag van dit meesterwerk vertoont KINO deze mijlpaal der cinema in glorieus 70mm.

Specials

KINO krijgt twee nieuwe zalen!
Nieuws

KINO krijgt twee nieuwe zalen!

We hebben enerverend nieuws: komende periode gaan we in KINO twee zalen bijbouwen. Zaal 5 en 6 zullen aan de achterzijde van het pand worden gerealiseerd.

Preview: Nope
Special Voorpremière

Preview: Nope

Jordan Peele's nieuwe film is een mindblowing. Minder creepy dan zijn voorganger Us maar verder perfect in lijn met die en instant classic Get Out.

The Lord of the Rings trilogy – the extended versions
Special

The Lord of the Rings trilogy – the extended versions

Voor de start van tv-serie The Rings of Power keren we terug naar de glooiende heuvels, magische bossen en omstreden steden van Middle Earth voor de ene trilogie die ze allemaal zal regeren.