Dutch Angle (2019) + introductie Chas Gerretsen + signeersessie
Special

Dutch Angle (2019) + introductie Chas Gerretsen + signeersessie

Op zaterdag 30 oktober verwelkomen we Chas Gerretsen weer in KINO naar aanleiding van zijn eerste overzichtstentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum en zijn publicaties, waaronder het fotoboek Apocalypse Now: The Lost Photo Archive. Hij is aanwezig voor een introductie voor aanvang van de documentaire Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now én een signeersessie in onze foyer, voor de allereerste expositie van zijn foto’s op de set van Apocalypse Now (1979). De publicaties Apocalypse Now: The Lost Photo Archive, zijn autobiografie Het wonderbaarlijke en vreemde leven van Chas Gerretsen en de catalogus van de tentoonstelling In de hoofdrol Chas Gerretsen zijn tijdens de signeersessie te koop in KINO, zolang de voorraad strekt, dus nog handiger om ze vooraf online te bestellen!

Stills

1/6

In maart 2019 ontdekten wij in het Nederlands Fotomuseum het archief van de Nederlandse fotograaf Chas Gerretsen en zijn niet eerder vertoonde foto’s van de set van de legendarische filmklassieker Apocalypse Now (1979). Samen met het NFM produceerden we in datzelfde jaar de korte documentaire Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now, geregisseerd door Baris Azman. Deze documentaire was de enige manier om al zijn setfoto’s te bezichtigen. Nu, twee jaar later, opent vanaf 16 oktober in het Nederlands Fotomuseum In de hoofdrol Chas Gerretsen, zijn eerste overzichtstentoonstelling. Daarnaast worden er drie publicaties uitgebracht, het fotoboek Apocalypse Now: The Lost Photo Archive, zijn autobiografie Het wonderbaarlijke en vreemde leven van Chas Gerretsen en het Nederlands Fotomuseum publiceert de bij de tentoonstelling behorende catalogus.

Dutch Angle (2019) + introductie Chas Gerretsen + signeersessie
Special

Dutch Angle (2019) + introductie Chas Gerretsen + signeersessie

Op zaterdag 30 oktober verwelkomen we Chas Gerretsen weer in KINO naar aanleiding van zijn eerste overzichtstentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum en zijn publicaties, waaronder het fotoboek Apocalypse Now: The Lost Photo Archive. Hij is aanwezig voor een introductie voor aanvang van de documentaire Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now én een signeersessie in onze foyer.

  • Eng
  • Groftaalgebruik
  • Kijkwijzer 12

Specials

KINO Presents: Art of the Heist
Special

KINO Presents: Art of the Heist

To celebrate our 5 year anniversary we’re diving headfirst into one of our favorite genres: the heist film. A genre that originated in the 1950’s and persists in many incarnations to this day.

Oasis: Knebworth 1996
Special

Oasis: Knebworth 1996

Op 10 en 11 augustus 1996 kwamen 250.000 jonge muziekfans samen in Knebworth Park, om Oasis te zien optreden in twee recordbrekende, tijdperk-bepalende shows.

5 Films by Charlie Chaplin
Special Chaplin

5 Films by Charlie Chaplin

Vanaf 7 oktober zijn vijf van Charlie Chaplin's beste films te zien in KINO, volledig gerestaureerd en met Nederlandse ondertiteling.