2001: A Space Odyssey (1968) – a 70mm presentation
a 70mm presentation Gaspar Noé

2001: A Space Odyssey (1968) – a 70mm presentation

Film kijken in het magische 70mm filmformaat? Het kan in KINO Rotterdam. KINO is samen met Eye Filmmuseum de enige bioscoop die speelfilms in dit format vertoont in de Benelux.

Waar bij het digitale format een resolutie tot 4K de norm is, kan het analoge format 70mm tot maar liefst 16K. De film wordt via miljoenen bewegende kristallen geprojecteerd, in plaats van stilstaande pixels. Dit zorgt ervoor dat het beeld scherper, voller en helderder is dan een digitale filmprojectie en dat resulteert in een rijkere kijkervaring.

KINO produceerde een korte documentaire waarin de programmeurs vertellen over wat dit medium en de kijkervaring zo bijzonder maken, maar ook over de 12 maanden durende zoektocht naar de Rolls Royce onder de projectoren, de Philips DP 70 genaamd ‘Mathilda’.

Momenteel te zien in 70mm:

Specials

Concert for George (20th Anniversary)
Classic Muziek Special

Concert for George (20th Anniversary)

Op 29 november 2002 organiseerde Eric Clapton een tribute performance ter ere van zijn boezemvriend George Harrison. Dit weergaloze concert is na 20 jaar te zien in de bioscoop.

KINO Christmas: Batman Returns (1992)
Classic Special

KINO Christmas: Batman Returns (1992)

Tim Burton trekt in dit vervolg alle registers open en De Vito’s Penguin en Pfeiffers Catwoman zijn minstens zo iconisch als the caped crusader zelf. Een gothic noir superhelden kerstfilm.

Blade Runner (1982) – 40th anniversary
Classic Special

Blade Runner (1982) – 40th anniversary

Onze favoriete existentiële sci-fi noir wordt 40 jaar oud, een perfect moment om deze klassieker nog eens te ervaren in The Final Cut versie. Ervaar deze classic bij ons op het CinemaScope doek.