+Extra

Toen we van de Duitsers verloren

Tickets Vandaag
Vandaag
10:10 15:10 17:20
Morgen
10:35 14:15 19:35
zo 1 okt
10:35 19:35
Kies een datum

Hoezo in KINO

In 1974 staat de belevingswereld van twee jochies (ge-wel-dig gespeeld) in een Zaanse nieuwbouwwijk op zijn kop. In een zomer waarin elke dag niets gebeurt verandert tegelijkertijd alles. De film deed ons met zijn zeer overtuigende kinderperspectief en sociale drama in lome sferen denken aan Sweet Thing (2020)en The Florida Project (2017). Regisseur Guido van Driel maakte met De wederopstanding van een klootzak (2012) eerder een uitstekende film en groeit enorm met zijn nieuwste, een filmvertaling van zijn zeer persoonlijke graphic novel. Een unieke Nederlandse regisseur.

Credits

Regie
Guido van Driel
Cast
Sanne Vogel, Kylian de Pagter, Rein Hoeke
Genre
drama
Speelduur
86 minuten
Land
Nederland
Taal
Nederlands
Ondertiteling

Storyline

Zomer, 1974. Het is de dag na de verloren wereldkampioensfinale tussen Duitsland en Nederland. Het is stil op straat en de stad heeft een flinke kater. Jonas loopt Daan tegen het lijf en hoewel het geen vrienden zijn, trekken ze op deze saaie zomerdag samen op. Ze zijn allebei namelijk op zoek naar hun klasgenoot Karsten, ieder met een eigen reden. Ondertussen hangt de vermissing van Catootje als een donkere wolk boven de jongens. Sommige zomers vergeet je nooit meer.

Andere Tijden

Het semi-autobiografische verhaal van regisseur en graphic novelist Guido van Driel speelt zich af ten tijde van de roemruchte WK-finale in 1974, die het Oranje van Johan Cruyff verloor van West-Duitsland. In Andere Tijden Sport wordt uitgelegd hoe we er toentertijd in zijn getuind…

Zie het item van Andere Tijden-sport

Andere Tijden

In hetzelfde jaar dat regisseur Guido van Driel met het eigenzinnige De Wederopstanding van een Klootzak zijn speelfilmdebuut maakte hij tevens de korte film Chauffeur binnen het kader van de NTR Kort!

© Guido van Driel - NTR Kort