Thor: Love and Thunder

Hoezo in KINO

Regisseur Taika Waititi lanceerde met zijn hilarische, kleurrijke en soms krankzinnige Thor: Ragnarok een Rode Reus het Marvel-universum in en doet dat dunnetjes over met Thor: Love and Thunder. Dit keer vol op het 80’s-orgel en met Christian Bale terug uit zijn pre-pensioen. Ook voor niet-Marvel-fans zonder 28 films aan voorkennis een heerlijke zomerfilm.

Credits

Regie
Taika Waititi
Cast
Chris Hemsworth, Christian Bale, Tessa Thompason, Natalie Portman, Matt Damon, Chris Pratt, Taika Waititi
Genre
actie, avontuur
Speelduur
119 minuten
Land
VS
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands

Storyline

Let op: Thor: Love And Thunder bevat verschillende reeksen met beelden en langdurige flitsende lichteffecten die invloed zouden kunnen hebben op mensen met lichtgevoelige epilepsie of een andere vorm van fotosensitiviteit.”

In Thor: Love and Thunder van Marvel Studios vinden we de God van de Donder (Chris Hemsworth) terug op een reis die hij nog nooit heeft meegemaakt: een zoektocht naar innerlijke vrede. Maar het pensioen van Thor wordt abrupt onderbroken door een galactische moordenaar die bekend staat als Gorr de Godenslachter, die de uitroeiing van de goden nastreeft. Om de dreiging het hoofd te bieden roept Thor de hulp in van koning Valkyrie, Korg en zijn ex-vriendin Jane Foster, die – tot Thors verbazing – op onverklaarbare wijze zijn magische hamer, Mjolnir, hanteert als de Machtige Thor. Samen beginnen ze aan een aangrijpend kosmisch avontuur om het mysterie rondom de wraak van de Godenslachter te ontrafelen. Ze proberen hem te stoppen voordat het te laat is. Thor: Love and Thunder is geregisseerd door Taika Waititi en geproduceerd door Kevin Feige en Brad Winderbaum.