Special Première Laatste kans

Oasis Knebworth 1996

Hoezo in KINO

Let op: Oasis Knebworth 1996 bevat sequenties van knipperende lichten die van invloed kunnen zijn op bezoekers die vatbaar zijn voor lichtgevoelige epilepsie.
 
Which band could ever be big enough to have The Prodigy, Manic Street Preachers and The Chemical Brothers as their support acts? Well, Oasis just after the release of their stellar record album (What’s The Story) Morning Glory? Roughly 5% of all Brits (2.6M people) tried to get a ticket, but only 250.000 could get one. Plus the 7.000 persons on the lads’ guestlist.. It was high time this enormous concert would be screened in cinemas – we at KINO can’t wait.

Credits

Regie
Jake Scott
Genre
Muziek
Speelduur
120 minuten
Land
VK
Taal
Engels
Ondertiteling

Storyline

Op 10 en 11 augustus 1996 kwamen 250.000 jonge muziekfans samen in Knebworth Park, om Oasis te zien optreden in twee recordbrekende, tijdperk-bepalende shows. De concerten waren binnen een dag uitverkocht: maar liefst 2,5 miljoen mensen (2% van de gehele Britse bevolking!) probeerden tickets te kopen. De optredens kwamen in een tijd waarin het Verenigd Koninkrijk langzaam maar zeker uit een lange recessie kroop. Een golf van vertrouwen in eigen kunst en cultuur, die de naam ‘Cool Britannia’ kreeg, verspreidde zich door het land: Oasis’ opkomst weerspiegelde deze hervonden zelfverzekerheid.

Met een setlist boordevol absolute hits, zoals Champagne Supernova, Wonderwall en Don’t Look Back in Anger, waren de twee dagen in Knebworth zowel een hoogtepunt in het succes van de band als een mijlpaal voor een hele generatie. Oasis Knebworth 1996 vertelt het verhaal van dat weekend, en van de speciale band tussen Oasis en haar fans. Dit verhaal wordt verteld via de ogen van deze fans, maar ook door aanvullende interviews met de band en de concertorganisatoren. Regisseur Jake Scott stelde de film samen van uren aan concertopnames en nooit eerder vertoonde beelden. Een uitgelaten en op momenten aangrijpende filmische viering van één van de belangrijkste concerten van de afgelopen 25 jaar.

Stills

1/2