Nr. 10

Tickets Vandaag
Vandaag
16:45 18:30 EN subs
Morgen
19:00
wo 20 okt
11:45 18:55
Kies een datum

Hoezo in KINO

Hoe minder je weet over Nr. 10 hoe beter. Behalve dan dat Alex van Warmerdam weer een meesterlijke tragikomedie heeft gemaakt waarin geen dilemma is wat je ervan verwacht. Set designs, droogkomische dialogen en twists zijn van zeer hoog niveau, en bewijzen wederom dat de Van Warmerdams aan de top staan van onze filmindustrie.

Credits

Regie
Alex van Warmerdam
Cast
Tom Dewispelaere, Frieda Barnhard, Pierre Bokma, Anniek Pheifer, Hans Kesting, Mandela Wee Wee, Dirk Böhling, Gene Bervoets
Genre
Thriller, Zwarte komedie
Speelduur
100
Land
Nederland
Taal
Nederlands
Ondertiteling
Geen

Storyline

Er is niets veranderd, de wereld is nog steeds hetzelfde. Ga de straat uit, om de hoek en alles is zoals het vroeger was. Of gek genoeg heel anders. Na Borgman en Schneider vs. Bax is Nr. 10 de nieuwe speelfilm van Alex van Warmerdam. Een thriller met elementen van een zwarte komedie. Günter, als vierjarig kind gevonden in de Duitse bossen, groeit op in een pleeggezin. Vier decennia later is zijn leven normaal: hij verdient de kost als toneelacteur, brengt tijd door met zijn dochter Lizzy en heeft een verhouding met een getrouwde vrouw. Hij begint zich pas iets af te vragen over zijn afkomst als een vreemde man op een brug slechts één woord in zijn oor fluistert. De belangrijkste rollen in Nr.10 worden gespeeld door Tom Dewispelaere, Frieda Barnhard, Hans Kesting, Anniek Pheifer, Dirk Böhling, Mandela Wee Wee, Richard Gonlag, Gene Bervoets en Pierre Bokma.

podcast
#72: Alex van Warmerdam, regisseur
Groenteman in de Kast

Stills

1/6

Ik kom geregeld mensen tegen die me vertellen dat ze op straat in een ‘typische Van Warmerdam-scène terechtkwamen’. Ik begrijp dan meestal helemaal niet wat ze bedoelen..
Alex van Warmerdam (Filmkrant, 2021)