Deze film heeft extra content beschikbaar na aankoop ticket
na aankoop
+Extra

Memoir of a Snail

Tickets Vandaag
Vandaag
12:45 21:50
Morgen
10:20 16:35
zo 23 mrt
21:45
Kies een datum

Hoezo in KINO

Met dezelfde liefde en precisie als bij zijn claymotion-meesterwerk Mary and Max (2009) werkte Adam Eliot acht jaar aan de volwassen tragikomedie Memoir of a Snail, over de levensworstelingen van de schattige doch zonderlinge Grace. Eliot won al eens een Oscar, en is dit jaar wederom genomineerd met deze ode aan imperfecties die verwondert, vermaakt en ontroert. Sarah Snook (Succession) overtuigt als Grace, maar ook Eric Bana en Kodi Smit-McPhee doen geweldig stemmenwerk. Een heerlijke film voor animatie liefhebbers én het grote publiek.

Credits

Regie
Adam Elliot
Cast
Sarah Snook, Eric Bana, Nick Cave
Genre
animatie
Speelduur
94 minuten
Land
Australië
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands

Storyline

Memoir of a Snail volgt Grace Pudel, een introverte vrouw uit Canberra, die sinds de dood van haar vader en de scheiding van haar tweelingbroer Gilbert zich steeds verder in haar schulp terugtrekt. Terwijl Grace haar verhaal vertelt aan haar favoriete huisdier, de slak Sylvia, ontvouwt zich een prachtig, tragikomisch universum gevuld met warmte, excentrieke personages, melancholie en visuele humor.

Grace en haar broer worden ondergebracht bij pleeggezinnen, elk aan een andere kant van het land. De tragiek in de levens van deze met veel liefde in klei vormgegeven hoofdpersonages stapelt zich bijzonder hoog op. Maar zoals alleen Elliot dat kan, verbindt hij op magische wijze de ellende met brutale humor tot een hartverwarmende, hartverscheurende én hilarische film. Een sterrol daarin speelt Pinky, Grace’ flamboyante vriendin en steunpilaar. Ze is in de tachtig en heeft een heel leven aan avonturen in de rimpels van haar gezicht gegrift: van tafeltennis met Fidel Castro tot een rendez-vous met John Denver in een helikopter. Veel is gebaseerd op verhalen uit Elliot’s eigen omgeving en vooral op die van zijn moeder, daarom omschrijft hij de film ook als een “clayography”.