NFF: Kort #1
Special NFF
Nederlands Film Festival presenteert:

NFF: Kort #1

Hoezo in KINO

In het Forum van de Regisseurs dingen grensverleggende Nederlandse auteursfilms mee die allemaal een ding gemeen hebben: hun eigenheid. Curatoren van dit programma zijn filmjournalist en programmeur Hugo Emmerzael en scenarist, regisseur en docent Beri Shalmashi. Ter afsluiting van het Forum van de Regisseurs-programma wordt de ‘VEVAM Fonds Prijs van het Forum van de Regisseurs’ uitgereikt. De winnaars van deze prijs ontvangen een cheque ter waarde van €5000,- . Forum-films worden synchroon vertoond door het hele land. Ook hier worden de films op speelse wijze geïntroduceerd en toegelicht door curatoren Emmerzael, Shalmashi en de regisseur in kwestie.

Storyline

Stilte in augustus (regie & scenario: Paul de Ruijter – 18 min): De klei op het Friese platteland is tot in het diepste van de grond verweven met het leven op de boerderij. En al lijkt er niks te veranderen, met het tikken van de tijd komt ook vergankelijkheid.

Obesk (regie & scenario: Jonas Smulders, scenario: Daniel de Vries – 14 min): Een havencafé waar markante types bij elkaar komen die totaal van elkaar verschillen. Maar precies die verschillen heffen elkaar op in de avondvullende gesprekken die ze er met elkaar hebben. Observatie van een uitvergrote werkelijkheid, vol bijzondere karakterschetsen.

Anahit (regie & scenario: Laura Hermanides, scenario: Milo Cremer Eindhoven, Ziarah Janssen, Emma Evelein – 9 min): Een bezoek aan een zwembad verandert in een nachtmerrie wanneer de duistere herinnering aan een aanranding bijna tastbaar wordt. Een zintuigelijke vertelling waarin de dialoog wordt gevoerd tussen dans en lichamelijkheid.

► Teledoc Campus – Buurman Abdi (regie & scenario: Douwe Dijkstra, scenario: Abdiwahab Ali – 29 min): Een liefdevolle samenwerking tussen filmmaker Douwe en zijn buurman en meubelontwerper Abdi. Samen verbeelden ze de pijnlijke geschiedenis van Somalië, waar Abdi ooit vandaan vluchtte. De reconstructie van zijn verleden wordt gemaakt in een piepkleine studio, met verbluffend tastbaar resultaat.