Special Laatste kans

Holy Motors (2012)

Tickets di 30 nov
di 30 nov
10:40 10:40
Kies een datum

Hoezo in KINO

Met de release van Carax’ bombastische nieuwe musical Annette vertonen wij ook zijn fenomenale en compleet unieke film Holy Motors uit 2012. Een film die even ondefinieerbaar als briljant, schokkend als hilarisch is en de kijker uitgeput maar voldaan in ontreddering de zaal uit bonjourd met een nieuw gevonden liefde voor intimiderende accordeonmuziek. Een modern meesterwerk wat alleen in de bioscoopzaal volledig tot zijn recht komt.

Credits

Regie
Leos Carax
Cast
Denis Lavant, Eva Mendes, Edith Scob
Genre
Drama, Fantasy
Speelduur
115 minuten
Land
Frankrijk
Taal
Frans, Engels
Ondertiteling
Nederlands

Storyline

We volgen één dag uit het leven van Monsieur Oscar. Hij reist van zonsopgang tot na middernacht van het ene naar het andere leven. Zijn enige metgezel, de slanke blonde Céline, rijdt hem in een limousine door de straten van Parijs. Monsieur Oscar stapt de wereld in, in vele gedaanten als bijvoorbeeld rijke zakenman, moordenaar, bedelaar, gek of familieman. Steeds duikt hij als een volleerd acteur in een nieuwe rol, maar waar zijn de camera’s? Voor een mysterieuze drijvende kracht werkt Monsieur Oscar heel precies van doel naar doel en streeft naar de beste uitvoering van zijn daden.

Holy Motors (2012)
Special Classic Laatste kans

Holy Motors (2012)

We volgen één dag uit het leven van Monsieur Oscar. Hij reist van zonsopgang tot na middernacht van het ene naar het andere leven. Zijn enige metgezel, de slanke blonde Céline, rijdt hem in een limousine door de straten van Parijs.

  • Geweld
  • Kijkwijzer 16

Stills

1/4