• Kijkwijzer 12
  • Discriminatie
  • Eng
  • Geweld
  • Groftaalgebruik

Everything Everywhere All at Once

Tickets Vandaag
Vandaag
14:10 extended 21:30 EN subs
Morgen
21:30 extended
Kies een datum

Hoezo in KINO

Één keer per decennium komt er een film langs die – zoals de titel al suggereert – aanvoelt alsof die alles in zich heeft: visuele flair, emotionele gelaagdheid, bizarre humor, fantastische actie en uitmuntend acteerwerk. EEAAO is een film die ons (weer) vertrouwen geeft in de toekomst van het medium. Met een duizelingwekkende combinatie van The Matrix, Rick & Morty, Turning Red, Michel Gondry en zelfs Wong Kar-Wai leveren regieduo Daniels, Michelle Yeoh en Ke Huy Quan (uit The Goonies en Temple of Doom!) een compleet originele cinematische rollercoaster af die meerdere kijksessies vereist om alle voorbijvliegende creatieve ideeën te kunnen waarderen.

Credits

Regie
Dan Kwan, Daniel Scheinert
Cast
Michelle Yeoh, Ke Huy Quan, Stephanie Hsu, Tallie Medel, Jamie Lee Curtis, James Hong, Jenny Slate, Harry Shum Jr.
Genre
avontuur, actie, komedie
Speelduur
140 minuten
Land
VS
Taal
Engels, Mandarijn, Kantonees
Ondertiteling
Nederlands

Storyline

Ter info: deze film bevat beelden met langdurige flitsende lichteffecten die invloed zouden kunnen hebben op mensen met lichtgevoelige epilepsie of een andere vorm van fotosensitiviteit.

Evelyn (Michelle Yeoh) heeft samen met haar man Waymond (Key Hun Quan) een onsuccesvolle wasserette, een rebellerende dochter en een belastingaangifte die maar niet lijkt te eindigen. Exact op het moment dat het allemaal te veel wordt, verscheurt het universum in een oneindig aantal universums en is Evelyn niet langer alleen een wasserettehouder, maar ook internationaal bekende filmster, kungfu-meester, chef-kok of misschien de held die iedereen al die tijd nodig had.