Dune

Hoezo in KINO

“What’s to become of our world?” Denis Villeneuve deed het het onmogelijke en maakte in 2017 een indrukwekkend vervolg op het onaantastbaar geachte Blade Runner. Nu waagt hij zich aan Frank Herberts iconische sci-fi epos en lijkt hij geslaagd te zijn de gedetailleerde wereld van de boekenreeks te vertalen naar het grote scherm. Met een monster-cast, aangevoerd door Tomithée en Zendaya gaat de strijd om spice op zandplaneet Arrakis vanaf 15 september van start.

Credits

Regie
Denis Villeneuve
Cast
Timothée Chalamet, Rebecca Fergusson, Sharon Duncan-Brewster, Oscar Isaac, Josh Brolin, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Stephen McKinley Henderson, Zendaya, David Dastmalchian, Chang Chen, Charlotte Rampling, Jason Momoa, Javier Bardem
Genre
Actie, Avontuur, Fantasie
Speelduur
155 minuten
Land
VS
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands

Storyline

De voor een Oscar genomineerde Denis Villeneuve (Arrival, Blade Runner 2049) regisseert Dune, naar de gelijknamige bestseller van Frank Herbert. Dune vertelt het mythische en emotionele heldenverhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd. Hij moet naar de gevaarlijkste planeet in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen. Intussen wordt er door kwaadaardige mogendheden hevig gestreden om de kostbare grondstof van de planeet, een stof die alleen daar te winnen is en in staat is het menselijk vermogen te vergroten. Alleen degenen die hun angst weten te overwinnen zullen overleven.

Villeneuve heeft de film ook geproduceerd samen met Mary Parent, Cale Boyter en Joe Caracciolo Jr. De uitvoerende producenten zijn Tanya Lapointe, Joshua Grode, Herbert W. Gains, Jon Spaihts, Thomas Tull, Brian Herbert, Byron Merritt en Kim Herbert. Achter de schermen is Villeneuve opnieuw de samenwerking aangegaan met de tweemaal voor een Oscar genomineerde production designer Patrice Vermette (Arrival, Sicario, The Young Victoria), de tweemaal voor een Oscar genomineerde editor Joe Walker (Blade Runner 2049, Arrival, 12 Years a Slave), visual effects supervisor en tweevoudig Oscarwinnaar Paul Lambert (First Man, Blade Runner 2049), en special effects supervisor en Oscarwinnaar Gerd Nefzer (Blade Runner 2049). Daarnaast werkte hij voor het eerst samen met de voor een Oscar genomineerde director of photography Greig Fraser (Lion, Zero Dark Thirty, Rogue One: A Star Wars Story), de driemaal voor een Oscar genomineerde kostuumontwerper Jacqueline West (The Revenant, The Curious Case of Benjamin Button, Quills) en kostuumontwerper Bob Morgan, en met stuntcoördinator Tom Struthers (The Dark Knight-trilogie, Inception). De veelvuldig genomineerde en met een Oscar onderscheiden componist Hans Zimmer (Blade Runner 2049, Inception, Gladiator, The Lion King) verzorgt de filmmuziek. Dune is een film van Warner Bros. Pictures en Legendary Pictures, en is gefilmd op locatie in Hongarije en Jordanië.

Stills

1/4