Bullet Train

Hoezo in KINO

Snatch meets Knives Out meets Kill Bill aan boord van een bullet train waarin Brad Pitt, Brian Tyree Henry en Zazie Beetz (beiden Atlanta) elkaar naar het leven staan. David Leitch (John Wick, Atomic Blonde) had aan enthousiasme en budget duidelijk geen gebrek. De film loopt als een trein (pardon) dankzij heerlijk acteerwerk en een killer score. Fun fact: Leitch leerde zijn vak als stuntdouble van Pitt in Fight Club, Spy Game en Troy. Geen wonder dus dat Bullet Train ’s werelds best-uitziende acht-en-vijftiger op het lijf geschreven is.
 
*let op: wanneer we de [EN subs]-versie vertonen is alléén het Japans-gesproken deel ondertiteld.

Credits

Regie
David Leitch
Cast
Brad Pitt, Joey King, Aaron Taylor-Johnson, Brian Tyree Henry, Andrew Koji, Sandra Bullock, Hiroyuki Sanada, Michael Shannon, Benito A. Martínez Ocasio
Genre
thriller, actie
Speelduur
126 minuten
Land
VS
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands

Storyline

In Bullet Train zien we Brad Pitt als Ladybug, een onfortuinlijke huurmoordenaar die vastbesloten is zijn werk voortaan vreedzaam te verrichten nadat zijn klussen iets te vaak zijn ontspoord. Maar het lot lijkt Ladybug niet gunstig gezind, want aan boord van de snelste trein op aarde stevent hij in zijn nieuwe missie af op een confrontatie met dodelijke huurmoordenaars van over de hele wereld die stuk voor stuk verwante, maar tegenstrijdige doelen hebben… en moet hij het voor elkaar zien te krijgen om van de trein af te komen. In deze film van regisseur David Leitch (Deadpool 2) is dat nog maar het begin van een wilde, spannende non-stoprit door het hedendaagse Japan. Verder met o.a. Joey King, Aaron Taylor-Johnson, Brian Tyree Henry, Andrew Koji, Hiroyuki Sanada, Michael Shannon, Benito A Martínez Ocasio en Sandra Bullock.