• Kijkwijzer 12
  • Discriminatie
  • Drugs
  • Groftaalgebruik

Boiling Point

Hoezo in KINO

Het briljante Boiling Point is een in één shot geschoten restaurant-thriller die een chef (de altijd puike Stephen Graham) letterlijk op de voet volgt wanneer hij op kerstavond een chaotische diner-shift moet draaien waarin Murphy’s Law onverbiddelijk de boventoon voert. Het is voor mensen met horeca ervaring een herkenbare en soms benauwende ervaring maar de film weet een universeel gevoel van onbehagen, herkenning en uiteindelijk catharsis te bewerkstelligen. Ontzettend knap met zo’n simpele premisse.

Credits

Regie
Philip Barantini
Cast
Stephen Graham, Vinette Robinson, Alice Feetham, Jason Flemyng, Hannah Walters
Genre
drama
Speelduur
95 minuten
Land
Verenigd Koninkrijk
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands

Storyline

Op 6 oktober kun je voordat ons restaurant weer open gaat al voorproeven met de film/burger combo van Boiling Point en een smash patty cheeseburger (ook vega optie). Een beklemmende horeca-thriller die in één shot is opgenomen en perfect samengaat met een sampling van wat er te verwachten valt van onze burger joint! Tickets: €20 | Cineville: €8

Op misschien wel de drukste avond van het jaar probeert de charismatische en veeleisende chef-kok Andy Jones (Stephen Graham) in zijn populaire Londense restaurant de balans te vinden tussen zijn professionele en persoonlijke problemen. Een verrassingsbezoek van de Voedsel- en Warenautoriteit zet het personeel op scherp terwijl het overboekte restaurant zich al begint te vullen met gasten. Andy probeert streng doch rechtvaardig zijn personeel door de chaotische avond met soms lastige klanten te loodsen, terwijl alles waar hij zo hard voor heeft gewerkt op het spel staat. Dit alles gefilmd in één lange ononderbroken, soms adembenemende, take.