Woodstock (1970) – 50th Anniversary

Hoezo in Kino

Op 18 augustus is het exact 50 jaar geleden dat het meest legendarische Rock ’n Roll festival ooit plaatsvond in regenachtig Woodstock, een klein dorpje in upstate New York, met een onovertroffen line-up die gedurende drie dagen zouden optreden voor meer dan een half miljoen mensen. Voor het eerst is de volle versie van de concertfilm te zien in al haar glorie.

Regie: Michael Wadleigh

Genre:

Documentaire, Muziek

Land: VS

Speelduur: 224 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
12HSGT

Tijdens een regenachtig weekend in augustus 1969 was het ‘Three Days of Peace and Music’ waarbij ruim 400.000 mensen onvergetelijke optredens beleefden van onder meer Jimi Hendrix, Joe Cocker, Santana, The Who, Janis Joplin, Jefferson Airplane, Joan Baezen Crosby, Stills & Nash.

Regisseur Michael Wadleigh was erbij en maakte een ruim drie uur durende muziekdocumentaire die in 1970 in de bioscoop te zien was en uiteindelijk werd bekroond met een Oscar© in de categorie Beste Documentaire.

Om 50 jaar Woodstock te vieren brengt Warner Bros. Pictures de gelijknamige muziekdocumentaire eenmalig terug in de Nederlandse bioscoop voor een speciale vertoning. Het betreft de Director’s Cut van de film met een speelduur van 3 uur en 44 minuten, inclusief een intermission (pauze). De documentaire bevat unieke sfeerbeelden, interviews en natuurlijk veel muziek.