Wolfwalkers (OV)

Hoezo in Kino

Na de prachtige en aangrijpende animatiefilms Song of the Sea en Breadwinner keren Tomm Moore en Ross Stewart terug naar hun Keltische roots voor een verhaal over vriendschap, mythes en de natuur. Hun prachtige animatie en vertelstijl doet ons sterk denken aan het werk van Studio Ghibli en we vertonen daarom de film in NL voor de kids maar ook in de originele taal voor volwassenen. Een echte aanrader voor mensen die een hartverwarmend verhaal wel kunnen gebruiken.

Regie: Ross Stewart

Cast: Honor Kneafsey, Eva Whittaker, Sean Bean

Genre:

Animatie, Familiefilm

Land: Ierland

Speelduur: 100 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:


►► Rotterdampashouders opgelet: dit pasjaar mag je 2x gratis naar de film in KINO! Reserveer je tickets door ons even te bellen via 010-268 1160.


►► We adviseren je om vóór je komst onze nieuwe huisregels goed door te lezen.

►► Heb je verkoudheidsklachten/ symptomen? Dan geldt dat je tot uiterlijk één uur voor aanvang je ticket kosteloos kunt annuleren door een e-mail te sturen naar info@kinorotterdam.nl

In een magisch Ierland wonen Wolfwalkers. Je herkent ze aan hun fonkelend rode haar en grote ogen. Zij kunnen niet alleen praten met wolven, maar ook wonden genezen en zelf in een wolf veranderen. Mensen denken dat Wolfwalkers hen beschermen tegen de wolven, maar eigenlijk is het andersom. Het zijn de wolven en de natuur die bescherming nodig hebben. Als leerling-jager Robyn met haar vader naar Ierland reist, om de laatste wolven te doden, leert ze Mebh kennen. Mebh blijkt een Wolfwalker te zijn, net als haar moeder. Wanneer haar moeder spoorloos verdwijnt, gaan Robyn en Mebh op zoek naar haar. Robyn wordt steeds verder mee gezogen in een geheime, betoverende wereld. Een bijzonder spannend en adembenemend mooi avontuur, vol van magie, Keltische mythes, vriendschap en liefde voor de natuur, die zowel kinderen als volwassenen zal betoveren De film wordt sinds zijn première op Filmfestival Toronto de hemel in geprezen en gezien als dé grote kanshebber voor de Oscars. Het zou een terechte bekroning zijn voor regisseur Tomm Moore en zijn studio Cartoon Saloon die eerder al respectievelijk twee (Song of the Sea, The Secret of Kells) en drie Oscarnominaties (The Breadwinner) voor hun vorige films binnen sleepten.

★★★★ NRC Handelsblad
★★★★ de Volkskrant
★★★★★ De Telegraaf
★★★★★ Filmtotaal