Wes Anderson: The Life Aquatic with Steve Zissou (2004)

Hoezo in Kino

De eerste film waarbij jeugdvriend Noah Baumbach aanschoof aan de schrijverstafel en samen met een indrukwekkende cast (Blanchett. Goldblum, Dafoe, Bill Murray) een ouderwetse avonturenfilm brouwde. Zissou is een ode aan de Franse zoöloog Jacques-Yves Cousteau maar ook aan zorgeloos avonturieren en stijlvol ontwijken van (ouderlijke) verantwoordelijkheden. Dit alles vergezeld door de akoestische uitvoeringen van David Bowie liedjes door de Braziliaanse zanger Seu Jorge.

 

Regie: Wes Anderson

Cast: Bill Murray, Owen Wilson, Anjelica Huston

Genre:

Avontuur, Komedie

Land: VS

Speelduur: 119 minuten

Taal: Engels

Kijkwijzer:
12 jaargeweldgrof

►► Mei & juni – The Complete Wes Anderson-retrospectief

Met de release van Wes Andersons negende film, Isle of Dogs, is het hoog tijd het oeuvre van deze eigenzinnige en stijlvolle auteur in z’n geheel te vertonen. Zijn kleurrijke art direction, weergaloze set design en precieze cameravoering gaan gepaard met bitterzoete avonturen van even vreemde als aimabele personages en maken zijn films direct herkenbaar en volkomen uniek. Als fans van het eerste uur brengt KINO in samenwerking met LAB111 het werk van Anderson terug in de bioscoop met een volledig retrospectief in mei en juni.

Wanneer zijn goede vriend Esteban wordt opgegeten door een onbekende haaiensoort, besluit Steve Zissou om samen met zijn team op pad te gaan om de haai, die hij ‘luipaardhaai’ noemt, te vangen en te doden. Samen met een knappe hoogzwangere journalist, een jongeman die beweert zijn zoon te zijn en een crew van doorgewinterde zeelui begint Zissou aan een wilde expeditie.