Wes Anderson: The Darjeeling Limited (2007)

Hoezo in Kino

Na de familie strubbelingen in The Royal Tenenbaums zijn knellende familiebanden opnieuw het belangrijkste thema in Andersons ‘train trip’ The Darjeeling Limited. Drie van elkaar vervreemde broers (Adrien Brody, Owen Wilson en Jason Schwartzman) reizen per trein door India. Anderson lijkt zich met de Oosterse setting buiten zijn comfort zone te bewegen, maar de spirituele tocht van de broers en de kleurrijke locales blijken perfecte ingrediënten voor een vakantie in de vriendelijke maffe wereld van Wes Anderson.

 

Regie: Wes Anderson

Cast: Owen Wilson, Adrien Brody, Jason Schwartzman

Genre:

Avontuur, Drama, Komedie

Land: VS, India

Speelduur: 91 minuten

Taal: Engels

Kijkwijzer:
12 jaargrofsex

►► Mei & juni – The Complete Wes Anderson-retrospectief

Met de release van Wes Andersons negende film, Isle of Dogs, is het hoog tijd het oeuvre van deze eigenzinnige en stijlvolle auteur in z’n geheel te vertonen. Zijn kleurrijke art direction, weergaloze set design en precieze cameravoering gaan gepaard met bitterzoete avonturen van even vreemde als aimabele personages en maken zijn films direct herkenbaar en volkomen uniek. Als fans van het eerste uur brengt KINO in samenwerking met LAB111 het werk van Anderson terug in de bioscoop met een volledig retrospectief in mei en juni.

Omdat drie broers elkaar al een jaar lang niet meer hebben gezien sinds de begrafenis van hun vader, besluit de oudste broer Francis een spirituele reis te organiseren. Hij hoopt met deze reis het contact tussen hem en zijn broers weer te herstellen. Samen stappen ze op ‘The Darjeeling Limited’, een trein die door de woestijn van Rajasthan in India reist.