Wes Anderson: Moonrise Kingdom (2012)

Hoezo in Kino

Wes Anderson put met Moonrise Kingdom uit zijn eigen kindertijd, die hij veelal doorbracht als padvinder. De film gaat, na de steeds grotere budgetten in zijn voorgaande films, terug naar de basics en is dan ook de goedkoopst geschoten film (op 16mm) uit zijn oeuvre maar wellicht ook zijn beste werk sinds The Royal Tenenbaums. Een aandoenlijke film bestaande uit twee werelden: die van de tegen de pubertijd aan schurkende kinderen en die van de overbezorgde en serieuze volwassenen – die zich in de ogen van Anderson nog maar moeilijk kunnen inbeelden hoe het was om op een onbewoond eiland verdwaald te zijn met je eerste liefje.

 

Regie: Wes Anderson

Cast: Jared Gilman, Kara Hayward, Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Frances McDormand

Genre:

Drama, Komedie

Land: VS

Speelduur: 94 minuten

Taal: Engels

Kijkwijzer:
12 jaargeweldgrofangst

►► Mei & juni – The Complete Wes Anderson-retrospectief

Met de release van Wes Andersons negende film, Isle of Dogs, is het hoog tijd het oeuvre van deze eigenzinnige en stijlvolle auteur in z’n geheel te vertonen. Zijn kleurrijke art direction, weergaloze set design en precieze cameravoering gaan gepaard met bitterzoete avonturen van even vreemde als aimabele personages en maken zijn films direct herkenbaar en volkomen uniek. Als fans van het eerste uur brengt KINO in samenwerking met LAB111 het werk van Anderson terug in de bioscoop met een volledig retrospectief in mei en juni.

In 1965 raakt het twaalfjarige weeskind Sam vermist tijdens een scoutingkamp op een eiland aan de Amerikaanse oostkust. Samen met Suzy, zijn penvriendin en mede buitenbeentje, besluit hij weg te lopen. Het anders zo rustige eiland raakt hierdoor in rep en roer. De plaatselijke Sheriff, Sam’s scoutmeester met zijn scouts en de ouders van Suzy beginnen een zoektocht. Ondertussen dreigt er ook een hevige storm die de gebeurtenissen op scherp zet.