Wes Anderson: Fantastic Mr. Fox (2009)

Hoezo in Kino

De combinatie van Roald Dahls fabel en Wes Andersons eerste stop-motion animatie is een schot in de roos. Het perfectionisme van Anderson komt hier nog beter tot zijn recht omdat hij letterlijk elke vierentwintigste van een seconde kan beheersen en de kleine sets, gebouwen en poppen minutieus kan manipuleren. Fantastic Mr. Fox is een lust voor het oog en een hoopgevende voorloper van zijn nieuwe animatiefilm, Isle of Dogs.

 

Regie: Wes Anderson

Cast: George Clooney, Meryl Streep, Bill Murray

Genre:

Avontuur, Komedie

Land: VS

Speelduur: 87 minuten

Taal: Engels

Kijkwijzer:
6 jaargeweldangst

►► Mei & juni – The Complete Wes Anderson-retrospectief

Met de release van Wes Andersons negende film, Isle of Dogs, is het hoog tijd het oeuvre van deze eigenzinnige en stijlvolle auteur in z’n geheel te vertonen. Zijn kleurrijke art direction, weergaloze set design en precieze cameravoering gaan gepaard met bitterzoete avonturen van even vreemde als aimabele personages en maken zijn films direct herkenbaar en volkomen uniek. Als fans van het eerste uur brengt KINO in samenwerking met LAB111 het werk van Anderson terug in de bioscoop met een volledig retrospectief in mei en juni.

Als Meneer Vos en zijn vrouw een kippenboerderij beroven, vertelt Mevrouw Vos dat zij zwanger is. Ze laat Vos plechtig beloven dat hij een eerbaar beroep zal zoeken en nooit meer zal stelen. Jaren later is hij een succesvol columnist en koopt hij een nieuwe woning. Als hij erachter komt dat zijn buren gemene, taaie boeren zijn, besluit hij samen met zijn vriend Opossum om nog één laatste overval te plegen.