Wes Anderson: Bottle Rocket (1996)

Hoezo in Kino

Wes Andersons debuutfilm bevat al veel van de typische handelsmerken uit zijn latere oeuvre (de Wilson broers, onderwater shots en de innige werkrelatie met cameraman Robert D. Yeoman), maar kon destijds nog geen groot publiek bereiken. Martin Scorsese was wel een fan van het eerste uur en vond het één van de beste films van de 90’s. De simpele plot (een paar vrienden plannen een soort road trip annex crime spree) geeft vooral ruimte aan de jonge maker en de debuterende Owen Wilson om hun stem te vinden.

 

Regie: Wes Anderson

Cast: Luke Wilson, Owen Wilson, Ned Dowd

Genre:

Komedie, Misdaad

Land: VS

Speelduur: 91 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Geen

Kijkwijzer:
12 jaargeweldgrof

►► Mei & juni – The Complete Wes Anderson-retrospectief

Met de release van Wes Andersons negende film, Isle of Dogs, is het hoog tijd het oeuvre van deze eigenzinnige en stijlvolle auteur in z’n geheel te vertonen. Zijn kleurrijke art direction, weergaloze set design en precieze cameravoering gaan gepaard met bitterzoete avonturen van even vreemde als aimabele personages en maken zijn films direct herkenbaar en volkomen uniek. Als fans van het eerste uur brengt KINO in samenwerking met LAB111 het werk van Anderson terug in de bioscoop met een volledig retrospectief in mei en juni.

Dignan helpt zijn vriend Anthony te ‘ontsnappen’ uit een vrijwillige psychiatrische instelling. Dignan lijkt alleen nog minder bij zijn verstand te zijn dan zijn vriend. Hij laat zijn 75-jarenplan aan Anthony zien, waarin vermeld staat dat ze een grootse carrière in de misdaad zullen nastreven en om de een of andere reden moet zijn voormalige baas, de zogenaamd legendarische Mister Henry, hierbij betrokken worden.