KINO X FFMN: Delicious Future – Zero Food Waste

Hoezo in Kino

Dinsdag 27 maart organiseren KINO en Blue City het evenement Future Flight Movie Night: Delicious Future – Zero Food Waste. Hoe ziet de toekomst van ons eten eruit? Nu leven we in een wereld met een groeiende wereldbevolking waar zowel grote voedseltekorten bestaan als een afvalberg van eten. Met een voedselindustrie die stevig drukt op de wereldwijde uitstoot en het verlies aan biodiversiteit. Hoe ziet de heerlijke, food waste vrije toekomst eruit waarin we dit beeld als mensen weten om te draaien en hoe smaakt deze? We worden meegenomen op reis richting antwoorden op deze vragen, via de docu Wasted! The Story of Food Waste, verhalen, interview en natuurlijk door te proeven! Te gast Michäel Wilde (Eosta) en Arabella van Aartwijk (Ugly Food Rescuers Club), moderator van de avond is Nathan de Groot. Wil je ook een hapje eten? Er zijn tickets voor een arrangement inclusief food waste-bites te koop!

Regie: Nari Kye

Genre:

Documentaire

Land: VS

Speelduur: 90 minuten

Taal: EnglishTijdens deze editie van Future Flight Movie Night zijn Michäel Wilde (Eosta, Europa’s meest innovatieve importeur, inpakker en distributeur van verse biologische groente en fruit) en Arabella van Aartwijk (Ugly Food Rescuers Club, een groep Rotterdamse foodpreneurs die (half)exotische overschotten van biologische groothandel Eosta omzet in verse & verduurzaamde voedingswaren) aanwezig en nemen het publiek mee in het thema voedselverspilling en gaan met elkaar en het publiek hierover in gesprek Moderator deze avond is Nathan de Groot.

Deze avond vertonen we de documentaire Wasted! The Story of Food Waste. Elk jaar wordt 1,3 miljard ton aan voedsel weggegooid. Deze docu verkent de redenen voor deze verspilling en gaat op zoek naar manieren om het probleem op te lossen. Door de ogen van chefs als Antony Bourdain zien we hoe ’s werelds meest invloedrijke chef-koks het meeste uit elk soort eten halen, en hoe zij met wat de meeste mensen beschouwen als afval, in ongelooflijke gerechten veranderen. De docu legt bloot hoe voedselverspilling rechstreeks bijdraagt aan de klimaatverandering en laat zien hoe iedereen kleine veranderingen kan toepassen om zo een van de grootste problemen van de 21ste eeuw op te lossen. Natuurlijk verzorgt KINO’s chef Raoul Roger deze avond i.s.m. Ugly Food Rescuers Club ook snacks & bites gemaakt van bijna waste producten.

 

Georganiseerd in samenwerking met Blue City. BlueCity, gevestigd in voormalig subtropisch zwemparadijs Tropicana, is een circulaire voorbeeldstad. Een hub voor de circulaire economie die draait om ondernemerschap, demonstratie en kennisdeling. Ons doel? Het stimuleren van de transitie naar een circulaire economie door ondernemerschap ruim baan te geven. We vestigen circa 50 bedrijven in het pand, die voorloper zijn binnen de circulaire economie.  Ze hebben naast kantoor- en werkplekken, ook een laboratorium en ruimte voor kleinschalige productie. Bovendien organiseert BlueCity een veelzijdige randprogrammering  in de vorm van lezingen, workshops, rondleidingen, Tegenlicht Meet-ups, zalenverhuur,  en meer. Dit geeft de ondernemers in het pand een podium en laat het algemene publiek kennismaken met de grote problemen waar we voor staan – en de mogelijke oplossingen daarvoor.