Voorpremière: The Peanut Butter Falcon

Hoezo in Kino

Hartverwarmende, Amerikaanse indie-roadmovie met Shia LaBeouf en Dakota Johnson. Winnaar van de publieksprijs op het SXSW-festival. De jonge Zak met het syndroom van Down heeft slechts één droom: een professionele worstelaar worden. Wanneer hij op een dag wegloopt, ontmoet hij Tyler die ook op de vlucht is. Als twee ongewone bondgenoten weten ze te ontsnappen en beleven ze de wildste avonturen

Regie: Michael Schwartz

Cast: Shia LaBeouf, Dakota Johnson, Zack Gottsagen

Genre:

Avontuur, Drama, Komedie

Land: VS

Speelduur: 93 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
12GGT

De jonge Zak (Zack Gottsagen) met het syndroom van Down heeft slechts één droom: een professionele worstelaar worden! Wanneer hij op een dag wegloopt uit het verpleegtehuis wil hij niks liever dan die droom waarmaken. Al snel ontmoet hij Tyler (Shia LaBeouf), die ook op de vlucht is. Als twee ongewone bondgenoten weten ze te ontsnappen en beleven ze de wildste avonturen. Ze overtuigen zelfs de aardige Eleanor (Dakota Johnson), een medewerkster van het verpleegtehuis, om zich bij hen aan te sluiten op hun reis.
The Peanut Butter Falcon is een komische avonturenfilm met in de hoofdrollen Shia LaBeouf, Dakota Johnson, Zack Gottsagen, Thomas Haden Church en Bruce Dern. Het beleefde zijn wereldpremière tijdens het festival South by Southwest en won daar de publieksprijs in de sectie ‘Narrative Spotlight’.