Voorpremière: Never Rarely Sometimes Always

Hoezo in Kino

“Where else could you go?” “Nowhere in Pennsylvania…” Regisseur Eliza Hittman grijpt het (in de VS) controversiële abortusdebat aan voor een subtiele karakterstudie die menselijkheid en nuance aanbrengt op een ideologische splijtzwam. Hittmans vederlichte camerawerk eleveert de uitmuntende acteerprestatie van het jonge centrale duo en voelt soms aan alsof je naast hen zit, in de bus naar New York op zoek naar de uitweg. Een sublieme kleine film.

Regie: Eliza Hittman

Cast: Sidney Flanigan, Talia Ryder, Théodore Pellerin, Ryan Eggold, Sharon van Etten

Genre:

Drama

Land: Verenigd Koninkrijk

Speelduur: 101 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
12SGT

►► Let op: vanaf 18.06 zijn al onze voorstellingen geplaceerd, je kunt dan je stoelen selecteren tijdens het bestellen van je tickets.

►► We kijken uit naar je bezoek, maar adviseren je vóór je komst onze nieuwe huisregels goed door te lezen.

Never Rarely Sometimes Always is een intiem portret over twee tienermeiden, die opgroeien in het landelijke Pennsylvania en dat is geschreven en geregisseerd is door Eliza Hittman. De 17-jarige Autumn (Sidney Flanigan) wordt geconfronteerd met een ongewenste zwangerschap en vanwege een gebrek aan steun in haar omgeving kan ze dit geheim moeilijk delen. Alleen haar nichtje en beste vriendin Skylar (Talia Ryder) begrijpt haar situatie en zonder veel woorden met elkaar te wisselen besluit zij direct om Autumn te helpen. Met het adres van een abortuskliniek in Brooklyn op zak reizen ze samen de staatsgrens over naar New York. Het wordt een emotionele reis waarbij ze meer leren over vriendschap, moed en medeleven.