Voorpremière McQueen in De Wasserij

Hoezo in Kino

Op 21 september organiseren KINO en Modebroedplaats de Wasserij een voorpremière van de indringende documentaire McQueen op locatie in de Wasserij. Autodidact, tegendraads (pun intended) en briljant: de meteorische opkomst van modeontwerper Alexander McQueen van een armoedige thuissituatie tot in de hoogste couture regionen was even uniek als kortstondig. McQueen is het relaas van een getormenteerde ziel die mode als creatieve uitlaatklep gebruikte maar zijn demonen niet kon ontsnappen.

Regie: Peter Ettedgui

Cast: Alexander McQueen

Genre:

Documentaire

Land: Verenigd Koninkrijk

Speelduur: 111 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
AL

Let op: deze vertoning vindt niet plaats in KINO, maar is op locatie bij De Wasserij. modebroedplaats de Wasserij wordt ontwikkeld in de voormalige Wasserij van het Bergwegziekenhuis in Noord. De modebroedplaats wordt in 2019 geopend, maar biedt nu al ruimte aan een aantal Rotterdamse modepartijen. De Wasserij is een initiatief van SKAR, STIPO, VanSchagen Architecten en Stad2.

McQueen
Een intiem portret van het buitengewone leven, werk en talent van modeontwerper Alexander McQueen. Door middel van exclusieve interviews met zijn beste vrienden en familie, archiefbeelden, schitterende visuals en muziek is Mcqueen een authentieke lofzang en een aangrijpend portret van de bevlogen, maar tegelijkertijd gekwelde mode-visionair.

Programma:
19.00 – deuren open: kijkje in De Wasserij
19.45 – introductie film en De Wasserij
20.00 – aanvang film
22.00 – einde film

Locatie:
De Wasserij, Zuster Meijboomhof (ingang Sint-Agathastraat 54), Rotterdam