Voorpremière: Deerskin

Hoezo in Kino

Quentin Dupieux’ films als Rubber, Reality en Wrong zijn een miraculeuze mix van klein-tragische komedie en bizarre fantasy elementen en hij is dan ook even origineel als hilarisch in zijn auteurschap. Zijn nieuwste film volgt een man (gespeeld door Oscarwinnaar Jean Dujardin van The Artist) die een hertenleren jack koopt die hem volledig in zijn greep krijgt en hem overtuigt dat alle andere jassen in de wereld overbodig zijn. Yep, dat is de synopsis, en geloof ons, het is een te gekke film.

Regie: Quentin Dupieux

Cast: Jean Dujardin, Adèle Haenel

Genre:

Komedie

Land: Frankrijk

Speelduur: 77 minuten

Taal: Frans

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
16GGT

Georges raakt volledig in de ban van zijn net verworven hertenleren jas die alle andere jassen van iedereen op de hele wereld overbodig maakt. Met de aanschaf van dit unieke kledingstuk krijgt hij van de vorige eigenaar een kleine camcorder cadeau, waarna Georges zich voor gaat doen als filmmaker. Met hulp van barvrouw Denise, die in haar vrije tijd films monteert, begint hij aan een bizarre missie. Er ontstaat een absurde driehoeksverhouding tussen Georges, Denise en de jas.

Deerskin (Franse titel: Le Daim) is een originele zwarte komedie van rasabsurdist Quentin Dupieux. De film opende dit jaar het programma Quinzaine des Réalisateurs in Cannes en was één van de positieve verrassingen op het festival. Filmmaker Dupieux (1974) produceert onder de naam Mr. Oizo ook elektronische muziek. Het nummer Flat Beat met de gele handpop Flat Eric was een internationaal succes. Eerder maakte hij onder andere Realité en de cult filmhit Rubber, over een autoband die tot leven komt en mensen doodt met zijn psychische vermogens. In Dupieux’s zevende speelfilm Deerskin worden de hoofdrollen vertolkt door Jean Dujardin (The Artist) en Adèle Haenel (Portrait de la jeune fille en feu, La fille inconnue).