Under the Influence: The King of Comedy (1982)

Hoezo in Kino

“Better to be king for a night than schmuck for a lifetime.” In de promotie van Joaquin Phoenix’ interpretatie van de Joker (3 oktober in KINO) wordt al flink gehint naar de inspiratie(s) voor deze incarnatie van The Clown Prince of Crime: Martin Scorsese’ vroege samenwerking met Robert De Niro – en dan vooral zijn vaak vergeten meesterwerk The King of Comedy uit 1982. Deze wrange komedie over een eenzame stand-up comedian die drastische maatregelen neemt om zijn set op tv te krijgen is in onze ogen één van Scorsese’s beste en de perfecte classic om in de stemming te komen voor Joker.

Regie: Martin Scorsese

Cast: Robert De Niro, Jerry Lewis, Diahnne Abbott, Sandra Bernhard

Genre:

Drama, Komedie, Misdaad

Land: VS

Speelduur: 109 minuten

Taal: Engels

Kijkwijzer:
12

NIEUW: Film + Diner-arrangement.
Heb je zin om voor of na de film nog een hapje in KINO’s restaurant te eten? Vanaf nu kun je op onze website ook gebruik maken van het Film + Diner-arrangement voor €24,50. Hiermee kun je in combinatie met je ticket voor een bedrag van €17,50 gerechten van ons menu kiezen. Mocht je toch iets uitgebreider willen dineren, wordt het bedrag van €17,50 van de uiteindelijke rekening gehaald. Bekijk het seizoensmenu hier. Reserveer een tafel in ons restaurant gelijk in hetzelfde menu bij de aankoop van je tickets op onze website.

De gepassioneerde maar mislukte stand-upkomiek Rupert Pupkin (Robert De Niro) heeft er alles voor over om op te mogen treden in de talkshow van zijn idool Jerry Langford (Jerry Lewis) en net zo beroemd te worden. Wanneer Rupert eindelijk de kans krijgt zijn verzoek aan Jerry voor te leggen, wordt hij alles behalve serieus genomen. Maar dit houdt de gepassioneerde komiek niet tegen: Rupert gaat tot het uiterste en besluit Jerry met behulp van de knotsgekke Masha (Sandra Bernhard) te kidnappen.