Laatste kans: Thunder Road

Hoezo in Kino

Jim Cummings leverde een one-take short aan op het Sundance Festival van een politieagent (gespeeld door hemzelf) die tijdens de grafrede voor zijn moeder een complete zenuwinzinking heeft en won prompt de short competitie. Cummings schreef vervolgens een script voor een langspeelfilm en het resultaat is een tragikomische film over een man die alles verliest en zichzelf weer moet vinden. Een juweel van een indie film die je niet mag missen.

Regie: Jim Cummings

Cast: Jim Cummings, Kendal Farr, Nican Robinson, Chelsea Edmundson, Macon Blair, Bill Wise

Genre:

Drama

Land: VS

Speelduur: 92 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
6AGGT

Tijdens de eerste speelweek kun je met je CJP-pas iemand meenemen naar Thunder Road. Je betaalt dan voor het eerste kaartje en krijgt het tweede kaartje op vertoon van je CJP-pas er gratis bij.

Politieagent Jim Arnaud hield van zijn moeder. Hij hield ook van zijn ex. Toch gaat hij nu als gescheiden vader door het leven, die zijn overleden moeder vreselijk mist. Hij doet zijn uiterste best het hoofd boven water te houden, maar het zit hem allemaal niet mee. Als hij ook nog de voogdij over zijn dochter dreigt kwijt te raken, is de maat is echt vol.

★★★★ – De Volkskrant

‘Volstrekt origineel, komisch en innemend. Een stevige dosis cultpotentieel.’

★★★★ – VPRO Cinema

‘Labiele agent Jim Arnaud is een ijzersterke creatie; geestig, aandoenlijk en irritant tegelijk. Een veelbelovend debuut, trefzeker gefilmd.’