Laatste kans: The Trial of the Chicago 7

Hoezo in Kino

1968 was een catastrofaal jaar in de moderne Amerikaanse geschiedenis: Dr. Martin Luther King en Bobby Kennedy werden vermoord, de Vietnam oorlog escaleerde volledig en Richard “Tricky Dick” Nixon maakte aanstalten het Witte Huis te betrekken. In deze tijd van massaprotesten staan een groep vooraanstaande demonstranten en de leider van de Black Panthers terecht voor opruiing en lijken vooraf al schuldig te worden bevonden. Meester der spervuurdialogen Aaron Sorkin (The Social Network, The West Wing) bouwt een intrigerende rechtszaakthriller om dit waargebeurde verhaal en laat zien dat er niet veel veranderd is in de VS in de afgelopen 50 jaar.

Regie: Aaron Sorkin

Cast: Eddie Redmayne, Alex Sharp, Sacha Baron Cohen

Land: VS

Speelduur: 129 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
16GGT

►► Heb je tickets besteld en heb je verkoudheidsklachten/ symptomen? Dan geldt dat je uiterlijk één uur voor aanvang van de vertoning je ticket kosteloos kunt annuleren door een e-mail te sturen naar info@kinorotterdam.nl. Het aankoopbedrag wordt dan teruggestort.

In 1968 verdeelt de Vietnamoorlog de Amerikaanse bevolking tot op het bot. Tijdens een anti-oorlog demonstratie in Chicago breken grote rellen uit en worden vele demonstranten gearresteerd. Nadat de rook is opgetrokken, worden zeven betogers door de Amerikaanse staat aangeklaagd voor samenzwering en rebellie. Zijn zij schuldig of is demonstreren tegen de overheid een mensenrecht? The Trial of the Chicago 7 is geregisseerd door Oscarwinnaar Aaron Sorkin (The Social Network, Moneyball), met Michael Keaton, Eddie Redmayne, Sacha Baron Cohen en Joseph Gordon-Levitt in de hoofdrollen. De productie van de film is in handen van Steven Spielberg.